Villa i Portugal

Om du gärna vill bo lite för dig själv så är en villa i Portugal det perfekta valet. Med plats för hela familjen, faciliteter till matlagning och eventuellt med egen pool så får du här de optimala förutsättningarna för en lyckad semester. Hos Escapeaway kan du boka en villa till din semester i Portugal på spännande destinationer som Algarvekusten, Madeira, Lissabon och Azorerna.

Vi har sällan besökt ett land som har ett så omväxlande landskap att bjuda på som Portugal. Därför kan vi med gott samvete rekommendera dig att åka dit, särskilt om du är en av dem som åker på semester för att gå i-, titta på- och njuta av naturen. Från bergen i norr, de vilda och ensliga landskapen i de centrala delarna av landet till de långsträckta stränderna i Algarve så finns det natur och landskap för alla humör och smaker i Portugal. Lyckligtvis samarbetar vi med hotell och semesterlägenheter över hela landet, så du behöver bara välja det ställe som passar dig bäst.

Väljer du till exempel en villa i Norra Portugal kan du utforska den mest glesbefolkade delen av landet. Här behöver du inte dela de vackra skogarna i nationalparken Peneda-Geres med de många charterturisterna längre söderut. Däremot får du dela det hela med den iberiska vargen och de stora örnarna som lever i de djupa dalarna. Mer tillrättalagda är vinterrasserna som klamrar sig fast på Durodalens sluttningar längre söderut. Här kan ni med utgångspunkt från er villa utforska ett pärlband av charmiga medeltidsstäder och stämningsfulla vingårdar.

Helt annorlunda är den vilda kuststräckan mellan Algarve och Lissabon där den saltdoftande vinden ger minnesbilder av gamla dagars upptäcktsresande som seglade ut från Portugal för att utforska världen. Denna längtan kan man lätt förstå när man står ensam på ett klipputsprång vid kusten och blickar ut över det ändlösa havet. Vi har semestervillor över hela landet och skulle det inte räcka med ett område så kan vi skräddarsy en rundresa som tar dig runt till många olika platser och landskap på den iberiska halvön.

>> Få information om alla resor till Portugal

>> Läs mer om villa

Karta över Portugal

Populära hotell i Portugal

Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,0
Fantastiskt
1008 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Porto E Norte, Valenca do Douro
9,5
Fantastiskt
979 omdömen
  • Närmaste flygplats: 152 km
  • Närmaste stad: ca. 13 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,4
Fantastiskt
993 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Plats för hela familjen i en villa

Är du på jakt efter unika semesterminnen så får du absolut inte glömma de portugisiska ögrupperna Azorerna och Madeira. Med din villa som utgångspunkt kan du här uppleva en portugisisk kultur som är helt sin egen och dessutom en del av landets mest spektakulära natur. Har du bokat en villa med eget kök kan du verkligen njuta av möjligheten att få utforska de lokala marknaderna och hamnarna. Här kan du köpa nyfångad fisk och skaldjur så du kan bjuda dina vänner och familj på en riktig, egentillagad festmåltid.

Nästan oavsett var du väljer att boka din villa i Portugal så kan du alltid hitta en som passar dig i det stora urvalet hos Escapeaway. Möjligheten att tillbringa en semester i en villa där man kan värna om sitt privatliv och följa sitt eget tempo är något som tilltalar många av våra gäster. Villor är dessutom ett populärt val när en större familj eller en grupp vänner väljer att resa tillsammans. Ska du fira en jämn födelsedag eller någon annan bemärkelsedag så är ett bra alternativ till en traditionell fest just en generationssemester i en villa i Portugal. Med gott om plats, som ni inte behöver dela med andra, kan ni se fram emot en semester med massor av kvalitetstid och gemensamma upplevelser.