Semesterboenden i Portugal

På Escapeaway är vi specialister på resor till Portugal. Du hittar ett bra utbud av handplockade semesterboenden på alla resmål som till exempel Madeira, Algarve, Aletejo, Lissabonkusten och olika resmål i mitt- och Norra Portugal. I nedanstående översikt kan du se ett urval av semesterboenden som vi erbjuder i Portugal. Hittar du inte precis det semesterboendet som passar dina behov och önskemål tar vi gärna fram ett skräddarsytt erbjudande. 

Läs mer om resor till Portugal

Som att bo i Portugal

När man ska på semester finns det goda möjligheter att hyra en semesterbostad i Portugal. En semesterbostad i Portugal är ett bra alternativ till att bo på hotell och är man fler som reser tillsammans blir det ofta billigare. När man hyr en semesterbostad i Portugal är det ofta ett mindre hus eller stuga man hyr för en bestämd period. Det kan vara för en månad eller bara en vecka. Det betyder att man själv kan bestämma allt och är inte bunden av hotellets fasta serveringstider av frukosten.

Gott om plats

Ett semesterboende i Portugal finns i många olika storlekar och klasser. Om man är ett par som semestrar tillsammans kan man hyra en mindre semesterbostad. Men det finns också större semesterbostäder till till exempel familjer eller en grupp vänner som semestrar tillsammans. Ofta finns det i semesterbostaden en trädgård där man på eftermiddagen kan koppla av i skuggan efter sightseeing i området eller en lång promenad till byn.

Laga mat av lokala råvaror

Det finns fler fördelar med att hyra semesterboende i Portugal om man jämför med hotell. En av de största fördelarna är att man har tillgång till ett kök med kylskåp, spis och ugn. På det sättet får man unik möjlighet att laga mat med några av de lokala råvaror inköpta på marknaden i byn eller fisken inköpt på morgonens fiskauktion. Det betyder också att man själv har möjlighet att utveckla portugisernas sociala matlagning bland vänner eller familjen - man inte bara njuter av den färdiga maten men också av att tillbringa tid tillsammans medans man förbereder maten.

Nära lokalsamhället

Väljer du att bo i en semesterbostad i Portugal är det enkelt att bo både i en mindre eller större stad.  Det finns många olika bostäder att välja mellan i hela landet. Gemensamt för alla dessa semesterboenden är att man kommer lokalsamfundet mycket nära när man bor mitt i det. Att du har ett eget kök och har möjlighet att laga mat gör det också möjligt att handla lokalt och på de sättet komma lokalbefolkningen närmare. Det ger en mer autentisk semesterupplevelse. 

Resmål hos Escapeaway

Som nämnts hittar du ett stort urval av resor med semesterboenden till resmål som Madeira, Alentejo, Lissabonkusten, Norra Portugal, Mittportugal och Algarve. Du kan välja en paketresa där vi ombesörjt för flygresan, hotell eller semesterboende och hyrbil eller så kan du själv arrangera transporten till Portugal och "bara" boka uppehåll på hotell eller Under reseteman har vi delat upp våra resor i olika ämnen som familjesemester, semesterboenden nära havet och våra favoriter.

Lär mer om alla resmål och reseteman i Portugal

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Portugal

Populära hotell i Portugal

Portugal, Algarve, Salema
9,5
Fantastiskt
2115 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastiskt
822 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fantastiskt
753 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)