Rundresor i Portugal

Portugal är så mycket mer än bara vackra stränder längs den 850 km långa kuststräckan och ofattbart vackra solnedgångar i Atlanten. Portugal är också vacker natur, historiska slott och kyrkor, golf, windsurfing och turer med mountainbikes. Portugal är också utsökta viner, mjukt portvin och härliga middagar. Portugal är pittoreska byar med charmerande krogvärdar som ger dig den allra bästa betjäning du kan tänka dig. Innan du varit på rundresa i Portal har du förmodligen ingen aning om hur intressant och varierande landet Portugal är. Portugal är absolut vita stränder längs Algarvekusten men Portugal är också den pulserande storstaden Lissabon och vackra Dourodalen.

På en rundresa har du möjlighet att se olika regioner i Portugal och uppleva stor variation i landskap såväl som gastronomi. Det bästa plats att starta på är naturligtvis Portugals huvudstad Lissabon. Här finns många historiska monument, härliga stränder och Törnrosa slottet Sintra. Lissabon bjuder också på en lång rad spännande restauranger och nattklubbar. Lägre norrut ligger Porto - landets näst största stad och ekonomiska centrum. Porto är nog mest känd för sin vinproduktion.

Landets historia och nutid avspeglar sig inte bara i landets två största städer den märks också i många av de pulserande provinsstäderna. Medeltidsstaden Coimbra och den romerska staden Évora är båda charmerande universitetsstäder. Guimarães var Portugals första huvudstad. Stadens centrum är precis som Évora utsedd till världsarv av UNESCO. I norra Portugal finns den romerska kanalstaden Aveiro och historiska Viseu. Brage är Portugals tredje största stad och känd för sina vackra byggnader i barockstil. Staden är också landets religiösa centrum och en av världens äldsta kristna städer. Är du intresserad av andliga frågor är Fátima väl värt ett besök. Sedan 1917 har staden årligen varit vallfärdsort för ca en million katoliker - tre barn säger sig ha sett uppenbarelsen Jungfru Maria vid ett flertal tillfällen det året. Medeltidsstaden Tomas är mest känd för Klostret i Tomas som grundades av tempelriddarna 1159. På 1059 meters höjd ligger staden Guarda som är Portugals högst belägna stad. Oavsett var i Portugal du är på rundresa ser du många av Europas mest utsökta monument, kloster, slott och vallfärdsorter.

Portugals landskap bjuder också på massor av naturupplevelser - från grottor och spår efter dinosaurier i Estremadura till Buçaco nationalpark och skidsportsområdet nära Covilhã. Följ en av många vin rutter på din rundresa i Portugal eller upptäck några av de stora marknaderna med färska grönsaker, kött, fisk och roliga butiker med lokalt hantverk.

Se alla resor hos Escapeaway till Portugal

 

>> Läs mer om bilrundresor