Resor till Vila Verde

Vila Verde är en liten plats i Portugal, som ligger cirka 15 kilometer norr om provinshuvudstaden Braga, i hjärtat av den frodiga och gröna regionen Minho.

Vila Verde fick officiellt köpstadsrättigheter den 24 oktober 1855, och dess existens är dokumenterad så långt tillbaka som till 900-talet, innan Portugal i sig var grundat. Idag är staden ett blomstrande centrum för konsthantverk, vinproducering och boskapsskötsel.

Sevärdheter

Vila Verde är känd för dess mycket höga kvalitet, vad gäller konsthantverk, specieltt keramik och korgflätning. De traditionella kärleksförklädet (lenco de namorado) produceras av lokala kvinnor och erbjuds förbipasserade belägrare för att skynda på vägen till giftermål.

Placerat mitt i den tätväxta dalen vid floden Homem, utgör Vila Verde den perfekta basen för vidare utforskning av den förtrollande regionen Minho, framförallt Braga, den religiösa huvudstaden i norr.

Du som reser runt i området, uppmuntras att göra stopp när du ser en skyld med namnet "Vinho Verde", för att smaka på och köpa det ljusa, mousserande vinet som framställs på gårdar överallt i regionen.

Upplevelser i närheten av Vila Verde

Cirka 10 kilometer väter om Vila Verde står tornet Penegate från 1300-talet, i den lilla landsorten Carreiras. 

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Verde