Resor till Vila Real

Vila Real grundades 1272 och betyder "kungarnas stad" och är ett blomstrande jordbrukscentrum med ett idealiskt läge på en höglandsplatå omgiven av berg i norra Portugal

En levande historia

I Vila Real kan du upptäcka många intressanta gamla byggnader med eleganta stenfasader och portar dekorerade med de ursprungliga ägarnas vapensköldar. Många av deras ättlingar bor i de gamla byggnaderna idag. 

Vila Real är också Diogo Cãos födelseort. År 1482 var Cão den första sjöfararen som nådde Kongoflodens mynning.

Vila Reals strategiska läge vid korsningen mellan Douro-provinsen och Tras-os-Montes har gjort att staden har spelat en central roll i regionens ekonomi. 1895 var Vila Real den första portugisiska staden som elektrifierades.  

Sevärdheter 

Sao Pedro-kyrkan, som byggdes 1528 och ligger på Rua da Portala har en vacker fasad i barockstil och en interiör med sällsynta glaserade azulejo-kakelplattor från 1700-talet. Den centralt belägna gotiska katedralen i Vila Real är allt som återstår av dominikanklostret Sao Domingos som byggdes för kung Joao I 1427.

Upplevelser i närheten av Vila Real 

Cirka 5 km nordost om Vila Real ligger det gamla stentemplet Panoias, där romarna offrade djur och troligen även människor till sina gudar. Den lilla byn Bisalhaes, som ligger 6 km väster om Vila Real, är välkänd för sin unika svarta och mörkgrå keramik som färgades av kraftig rök från brinnande trä. Dessa solida urnor används för att förvara olja och oliver, för att bära vatten och för matlagning. Solar de Mateus som ligger 3 km från Vila Real är en av de mest berömda herrgårdarna i Portugal. Herrgården byggdes på 1700-talet och tillhörde greven av Vila Real och finns avbildad på alla flaskor med Mateus rosévin.

Välkommen till Dourodalen med Escapeaway

Börja planera din semester till Porto och Duorodalen med oss på Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla fantastiska platser i området och Duorodalen

>>> Se våra Hideaways hotell i Porto

>>> Läs mer om Duorodalen

>>> Läs mer om Porto

>>> Läs mer om Peso da Régua

>>> Läs mer om Amarante

>>> Läs mer om Lamego

>>> Läs mer om  Pinhão

>>> Läs mer om Portugal

>>> Läs mer om Porto e Norte

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Real