Resor till Vila Praia de Ancora

På den nordvästra spetsen av Portugal ligger den lilla staden och fiskeläget Vila Praia de Âncora, som på sommaren är ett populärt ställe bland badsemestrande gäster. 

Upplev det portugisiska fisket

Den pyttelilla hamnen i Vila Praia de Ancora ligger skyddad nedanför ett gammalt fort och används än idag av fiskebåtar. Båtarna leds genom den smala inseglingsrännan av speciella utplacerade fyrar. Fiskeläget fick officiell status som stad 1924 då man även tog sitt nuvarande namn Vila Praia de Âncora.

Sevärdheter 

Vila Praia de Âncora var en viktig plats längs pilgrimsvägen till Santiago i nordvästra Spanien. På den gamla strandstigen står ett litet kapell, Santo Isidoro, som har sett många känsloladdade religiösa processioner genom århundradena vars tider bjöd på såväl torka som andra naturkatastrofer. Kapellet har en vacker altartavla i granit från 1600-talet och ett vapenhus för skydd mot dåligt väder.

Upplevelser i närheten av Vila Praia de Âncora

Kyrkan från 1200-talet, Sao Pedro de Varais, vid Vile nära Vila Praia de Ancora, står fullständigt ensam och omgiven av guds vackra natur. Den enkla senromanska byggnaden har en öppen gravkammare från 1300-talet som är inbyggd i väggen i skeppet samt rester av kalkmålningar i koret.

Läs mer om stranden vid Vila Praia de Âncora på Portugals hemsida.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Praia de Âncora