Resor till Vila Nova de Famalicão

Beläget i den södra delan av den gröna regionen Minho i Portugal, cika 15 kilometer väster om Guimarães, ligger Vila Nova de Famalicão - en livlig marknadsstad - känd för sina konsthantverk och skinnvaror av hög kvalitet.

Sevärdheter

Byggt på 1200-talet på en backe utanför Vila Nova de Famalicão, ligger den romanska klosterkyrkan SAo Tiago de Antas, med en fin dörröppning från övergångsperioden. Den innnehåller ett spetsigt kor, fyrkantiga renässansfönster insatta i dess originala korridor och väggar klädda med gula azulej-glaserade kakel.

Oplevelser i nærheden af Vila Nova de Famalicão

Vila Nova de Famalicão erbjuder den perfekta basen, varifrån du kan se det bästa av den frodiga, gröna regionen Minho. En kort biltur österut leder till Guimarães, en historiska stad som anses vara nationens födelsestad. Längre norrut ligger Braga, berömd för sina kyrkor och viktiga välfärdsställen för pilgrimar. Cirka 20 kilometer väster om Vila Nova de Famalicão hittar du kuststäderna Povoa de Varzim och VIla do Conde, båda med långa sandstränder och utsökta fiskrestauranger.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Nova de Famalicão