Resor till Vila Nova de Gaia

Den livliga stadsdelen Vila Nova de Gaia ligger mittemot Porto på den branta södra stranden av Dourofloden, på toppen av en förromersk befäst by som fick stadsstatus 1255 av kung Afonso III.

Portvin i Vila Nova de Gaia

Vila Nova de Gaia testamenterades till aristokratin för att motverka biskoparnas makt i grannstaden Porto där de tog ut orimligt höga fraktavgifter.

Idag domineras Vila Nova de Gaia av portvinsproducenter med över 50 vinföretag längs de smala, slingrande gatorna. Det mesta av världens portvin lagras och blandas här och kan stoltsera med några av de mest kända namnen inom vinproduktion. 

Sevärdheter i Vila Nova de Gaia

Klosterkyrkan Serra do Pilar från 1500-talet har ovanliga cirkulära korsgångar och panoramautsikt över Porto och Dourofloden. Från kyrkans terrass planerade den blivande Earl of Wellington sitt överraskningsanfall mot Frankrike 1809.

En rundtur i källarna är ett måste för alla som besöker Vila Nova de Gaia följt av en vinprovning. En av de mest legendariska vingårdarna är Sandeman som grundades 1790 och finns i ett före detta nunnekloster från 1500-talet med ett litet museum.

Taylors - ett av de sista privatägda engelska vinföretagen erbjuder en livlig och informativ rundtur i lokalerna samt en fantastisk utsikt från den rymliga uteserveringen.

I Grijo - några kilometer söder om Vila Nova de Gaia ligger augustinerklostret Sao Salvador som påbörjades 1574 efter en modell av Francisco Velasques. Det 2 våningar höga klostret stod färdigt 1593.

Välkommen till Vila Nova de Gaia med Escapeaway!

Börja planera din semester till Vila Nova de Gaia eller Porto med Escapeaway. Med oss kan du skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla fantastiska platser i området och i Duorodalen! 

>>> Se våra Hideaways hotell i Porto

>>> Läs mer om Porto

>>> Läs mer om Portugal

>>> Läs mer om Porto e Norte

>>> Läs mer om Lissabon-regionen

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Nova de Gaia