Resor till Vila de Punhe

Landsorten Vila de Punhe ligger i nordvästra Portugal knappt en timmes körning från Porto. Utöver landets näst största stad har du här både Costa Verdes långa sandstränder och Lima-dalen med ett pärlband av idylliska gamla byar inom nära håll. Här befinner du dig i den lite förbisedda Minho-regionen. Kännare av Portugal vet att denna region är minst lika intressant som resmål som de mer populära resmålen längre söderut. Inte minst eftersom du på en resa till Vila de Punhe får möjligheten att utforska en mindre turistig del av landet men som samtidigt är en av de vackraste.

Vino Verde-land

Själva Vila de Punhe har inte något egentligt centrum med affärer och matställen utan är en fridfull landsort med lagom utspridda hus för att det ska ge plats för de vackra trädgårdar och små åkertegar som man har odlat i generationer. Runt omkring Vila de Punhe ser du bland annat de vinodlingar som levererar druvor till regionens välkända vinho verde och lite längre bort ligger de skogsklädda bergen som omger Lima-dalen.

Vill du uppleva det äkta Portugal och njuta en avkopplande semester i fridfulla, lantliga omgivningar så är Vila de Punhe idealiskt. Här finns det ingen massturism men samtidigt är det bara 12 kilometer till Viana do Castelo. Denna trevliga hamnstad där Lima-floden mynnar ut i Atlanten har en charmerande gammal stadskärna med allt du kan önska dig av restauranger och caféer. Tag dig också tid att utforska stadens sevärdheter så som utsikten från det 228 meter höga Monte de Santa Luzia. Om du inte vill bestiga kullen till fots kan du ta dig dit med en elevador (kabelbana) som är den längsta av sitt slag i Portugal.

Beger du dig i stället in i landet längs Lima-floden kommer du efter ett tag fram till Peneda-Geres Nationalparken. Detta vackra naturområde inbjuder till en aktiv semester med cykel- och vandringsturer. Särskilt på våren när allting blommar är det en upplevelse du bör unna dig på en resa till Vila de Punhe. Reser du hit på sommaren kommer de läckra sandstränderna på den närliggande Costa Verde (gröna kusten) säkert ha en väl så stor dragningskraft. Söder om Lima-flodens mynning hittar du den ena underbara stranden efter den andra med Praia do Cabedelo som den första i raden. Här finns det alltid gott om plats både uppe på den breda sandstranden och ute i vattnet bland surfare och badande.

Boka din resa till Vila de Punhe online

Du hittar inga stora lägenhetskomplex och resorts i Vila de Punhe. Här kommer du i stället närmre inpå det äkta, lantliga Portugal. Vi har redan handplockat de bästa hotellen i området så du kan få den bästa inramningen till en oförglömlig resa. Boka din vistelse och eventuell flygbiljett i sökmotorn här på sidan.

Köper du en paketresa med både flyg och boende samt en eventuell hyrbil hos Escapeaway är du alltid täckt av resegaranti.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila de Punhe