Resor till Viana do Castelo

Där floden Rio Lima mynnar ut i Atlanten, ligger staden Viana do Castelo. Läget gjorde tidigare staden till en viktig del av Portugals historia. Hos Hideaways är vi specialister på resor till Portugal, och området runt Viana do Castelo, och vi erbjuder noga utvalda hotell och rundresor.

Inspiration och fakta

En stad full av historia

På 1400-talet hade Viana do Castelo sin storhetstid som utskeppningshamn för Portugals flotta. Idag är turismen viktig för staden, och folk kommer från när och fjärran.

Viana do Castelo centrum och katedral

Stadens centrala torg, São Domingos, är välskött och bjuder på en fontän från 1552 samt det särpräglade huset Misericórdia från 1598. I direkt närhet ligger Viana do Castelos katedral i gotisk stil. Katedralen påminner lite om en fästning och dess arkitektur berättar därmed en intressant historia om den tid den byggdes.

São Domingos-kirken og bymuseet 

På São Domingos ligger också en kyrka från 1500-talet med samma namn. Nära inpå ligger Viana do Castelos museum i palatset Barbosa Maciel. Museet stället ut olika intressanta objekt från Viana do Castelos historia.

Oplev Nossa Senhora da Agonia och stadsfesten

I den nordvästra delen av staden ligger kapellet Nossa Senhora da Agonia, som spelar en viktig roll i stadens årliga festligheter. De startar i augusti, varar i tre dagar och lockar många besökare till Viana do Castelo.

De berömda smyckena

Morernas invasion av Viana do Castelo präglar fortfarande stadens och dess berömda smyckesproduktion. Fina och mycket detaljerade smycken är typiska för staden och du kan hitta dem i juvelarutiker och på marknader.

Viana do Castelos omgivningar

Tar du en färja från Viana do Castelos över till den andra sidan floden, kan du besöka den mycket fina sandstranden Praia Cabedelo. Det finns många dina semesterorter i närheten av stan, samt en del mindre kurorter.

Res med Hideaways till denna spännande del av Portugal..

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Viana do Castelo