Resor till Torno

Torno är en av de många småstäderna som pryder det backiga landskapet söder om Guimarães. Omkring denna nordportugisiska lilla stad kommer du se massor av vinodlingar vars druvor blir till vinho verde, ett av de vin som norra Portugal är känt för. Medan världsarvsstaden i norr lockar till sig besökare från hela världen så är det bara lokalbefolkningen som känner till namnet Torno.

En resa till denna lilla stad på landet som inte själv gör så mycket väsen av sig är emellertid en enastående möjlighet att upptäcka det äkta, lantliga Portugal. Här är det lugna tempot perfekt för en avkopplande livsnjutarsemester med fokus på de nära upplevelserna. Utöver sevärdheterna i Guimarães som bara ligger omkring en halvtimmes körning bort så finns det även många andra spännande utflyktsmål inom kort avstånd från Torno.

Går resan till Torno kan det till exempel varmt rekommenderas att köra en tur till Amarante som ligger vid Rio Tâmega rakt västerut. Staden är känd för sitt fina urval av restauranger nere längs floden där du utöver de lokala vinerna kan se fram emot utsökta smakupplevelser. Innan du sätter dig till bords bör du gå en tur på stadens mysiga, stenbelagda gator. Precis utanför staden med utsikt ner mot floden ligger vattenlandet Parque Aquático de Amarante som är ett annat perfekt utflyktsmål för dig som reser till Torno med dina barn mitt i sommaren.

Eftersom du i Torno bor i ett naturskönt landskap omgiven av vingårdar, slott, skogar och andra små byar och städer finns det även möjlighet att låta bilen stå och eventuellt vandra eller cykla en tur. Kör eventuellt en tur längs Ecopista do Tâmega, en 40 kilometer lång, asfalterad cykelstig längs den nedlagda järnvägen som går genom Tâmega-dalen från Amarante förbi Celorico de Basto upp till Arco de Baúlhe. Flera av de gamla stationerna som du passerar på turen i den vackra floddalen har gjorts om till caféer där du kan stanna för en förfriskning.

Boka din resa till Torno online

Hos Escapeaway har vi många års erfarenhet av resor till Portugal. Här är vi specialister på att handplocka de bästa hotellen och semesterbostäderna. Detta har vi även gjort i Torno och du kan hitta och boka dem i sökmotorn här på sidan. I sökmotorn kan du även söka efter flygbiljetter till någon av de närmsta flygplatserna som till exempel Porto flygplats.

När du köper en paketresa som består av både flyg och hotell är du täckt av resegarantin. Du är naturligtvis även välkommen att enbart boka din semestervistelse genom oss om du själv vill arrangera transporten. I de flesta tillfällen kan du välja gratis avbokning av vistelsen.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Torno