Resor till Santo Tirso

Santo Tirso ligger 30 kilometer nordöst om Porto i Portugal, i hjärtat av regionen Minho, omgiven av vinrankor på skråningarna i området. Santo Tirso är centrum för en stor textilindustri, som täcker större delen av denna del av norra Portugal.

Sevärdheter

Santo Tirsos huvudattraktion är Sao Bento kloster, som ursprungligen grundades av Benediktinermunkar på 700-talet. Klostret återuppbyggdes och renoverades sedan på 1600-talet. Pelarna i det gotiska klostret från 1300-talet är anmärkningsvärda för deras kapitäer med vackra mönster. Byggnaden huserar också muséet Abade Pedrosa med sin stora samling lokala arkeologiska kulturfynd, t.ex. historiska stenyxor, bronsarmband och keramik.

Upplevelser i närheten av Santo Tirso

Belägen över Vizeladalen, vid Roriz (13 km öster om Santo Tirso) står den imponerande romanska kyrkan São Pedro från 1228, som anses vara byggd på samma plats där en annan kyrka låg på 700-talet. Fem kilometer österut ligger en järnåldersfästning på en backtopp, lokalt känd som Citania de Sanfins de Ferreira. Den är byggd på 700-talet f.Kr. och består av cirka 100 hytter och resterna av en tredubbel ringmur.

Boka din resa online och få lägst pris

Resor till Santo Tirso och andra resmål i Portugal hittar du online i vår sökmotor, där vi jämför priser från alla flygbolag och hotell, för att kunna erbjuda dig det lägsta priset online. Bokar du en paketresa till Portugal täcks du av packetreselagen och resegarantin.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Santo Tirso