Resor till Santa Cruz do Douro

Den lilla staden Santa Cruz do Douro breder ut sig längs de gröna sluttningarna på norra sidan av Douro-floden. Fågelvägen är det bara omkring 50 kilometer i västlig riktning in till centrum av Porto med sitt hektiska storstadsliv även om det känns mycket mer avlägset. Omgiven av vinstockar och med vackra panoramautsikter över den backiga Douro-dalen har du här de perfekta förutsättningarna för en avkopplande livsnjutarsemester.

Med sitt läge i hjärtat av Portugals viktigaste vinregion är en resa till Santa Cruz do Douro en perfekt möjlighet till att utforska det berömda portvindistriktets sevärdheter. Här kommer du naturligtvis även ha rikliga möjligheter att bara sitta tillbakalutad med ett gott glas vin i handen och njuta av de fridfulla omgivningarna. Men det vore verkligen synd att inte utnyttja det vackra landskapet runt denna lilla prick till stad till att besöka en rad spännande utflyktsmål samt lite mer aktiva upplevelser.

Om du inte är någon utpräglad vinkännare så är dalens vackra landskap i sig värt resan hit. Dessa landskap kan du uppleva i långsamt tempo på vandrings- eller cykelturer längs de många idylliska stigarna och småvägarna som slingrar sig upp och ner längs dalens sidor. Du stöter i och för sig på en del backar med det bjuds även gott om möjligheter att ta sig en behövlig paus vid någon av de charmiga vingårdarna eller medeltidsstäderna du passerar längs vägen. Vill du hellre uppleva den berömda dalen utan att få allt för mycket svett i pannan? Åk då en tur med en av världens vackraste järnvägslinjer, Linha do Douro, eller med båt på floden, båda är upplevelser du bör unna dig på en resa till Santa Cruz do Douro.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Santa Cruz do Douro