Resor till Sabrosa

Placerat mellan vingårdar och Dourofloden, i närheten av Pinhão i Portugal, ligger den förtrollande landsorten Sabrosa - en sömnig stad med hus från 1400-talet. Det är inte ett resmål vi rekomemnderar till en hel semester, men det är absolut ett bra utflyktsmål, om du reser runt i denna del av Portugal.

Sevärdheter

Sabrosa är populär för sitt fylliga rödvin, framställt lokalt på Adega Cooperativa vinfabrik.

Besökare i Sabrosa kan se huset, där upptäcktsresenären Ferdinand Magellan  (1480-1521) en gång bodde. Ett skepp från hans flotta på fem personer var det första att företa en världsomsegling (1519-1522). Magellan, vars riktiga namn är Fernao de Magalhaes, mördades av infödda på Filippinerna.

Upplevelser i närheten av Sabrosa

Vila Real nordväst om Sabrosa är en stor stad på kanten av regionen Tras-os-Montes. Den är värd ett besök, bland annat för sin gotiska katedral, som det pittoreska Mateuspalatset, och det lusitanska/romerska stentemplet nära inpå. Pinhão, 15 km söder om Sabrosa, befinenr sig i hjärtat av Dourodalen, och på den plats där jorden och de klimatiska förhållandens är optimala för produktion av det bästa portvinet. På den högra flodbredden, som en smal stripa platt land, vaknar Pinhão till liv med aktivitet och festligheter under druvskörden på hösten.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Sabrosa