Resor till Pinhão

Den lilla staden Pinhão är fantastiskt belägen precis där Duoro-floden mynnar ut i den lilla staden Pinhão som även kallas för portvinsregionens epicentrum, eftersom jordmånen och klimatförhållandena anses vara de bästa här. 

Druvskörd 

Även om Pinhão är en sömnig stad under större delen av året, exploderar den av aktivitet på hösten under den årliga druvskörden som lockar plockare från hela landet. På det hela taget är det en fantastisk upplevelse att resa runt i Portugal på hösten när de olika vinregionerna skördar sina druvor, vilket ger en mycket speciell känsla och bidrar till att göra din semester ännu mer autentisk.

Upplevelser nära Pinhão

Om du tar tåget mellan Pinhão och Pocinho, en liten stad 40 km österut längs Douro-floden, har du utsikt över några av de mest kända portvinsgårdarna som Crofts Quinta da Roeda, Grahams Quinta dos Malvedos och Cockburns Tua. Längre bort ligger 2 av de största vingårdarna, Taylors Quinta de Vargellas och Symingtons Quinta do Vesuvio, som båda har sin egen privata järnvägsstation.

Sabrosa ligger en kort bilresa norr om Pinhão och är födelseplatsen för Fernão de Magalhães (Ferdinand Magellan) som föddes där år 1480. Ett skepp från hans flotta på 5 personer (ledd av basken Juan Sebastian de Elcano) var det första att segla jorden runt mellan 1519 och 1522. På vägen dödades Magellan själv i Filippinerna.

En annan sevärdhet i närheten av Sabrosa är Vila Mateus, där det världsberömda rosévinet framställs.

Välkommen till Dourodalen med Escapeaway

Börja planera din semester till Porto och Duorodalen med oss på Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla fantastiska platser i området och Duorodalen

>>> Se våra Hideaways hotell i Porto

>>> Läs mer om Duorodalen

>>> Läs mer om Porto

>>> Läs mer om Peso da Régua

>>> Läs mer om Amarante

>>> Läs mer om Lamego

>>> Läs mer om Vila Real

>>> Läs mer om Portugal

>>> Läs mer om Porto e Norte

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Pinhão

Vad tycker gästerna om i Pinhão?

9,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner