Resor till Peso da Régua

Den fridfulla byn Peso da Régua är vackert belägen med utsikt över Duorodalen och är det officiella centrumet för portvinsdistriktet i Portugal. Staden är en viktig knutpunkt för vinproduktion och handel i regionen.

Här kan du besöka historiska vingårdar, delta i vinprovningar och lära dig mer om vinproduktionens historia på det lokala vinmuseet. Förr i tiden transporterades vintunnor i båtar längs Douro-floden från Peso da Régua till Vila Nova de Gaia Porto, så kallade "rabelos". Idag sker transporten med specialbyggda tankfartyg.

Peso da Régua har också en idyllisk strandpromenad längs Douro-floden som är perfekt för avkopplande promenader. Förutom att besöka vingårdar och vinprovning kan du även upptäcka den lokala marknaden, kulturarvscentret och andra historiska sevärdheter i området.

Här i Peso da Régua får du uppleva det autentiska livet i Duorodalen och är ett perfekt stopp om du vill utforska regionens unika kultur och fantastiska natur.

Välkommen till Dourodalen med Escapeaway

Börja planera din semester till Porto och Duorodalen med oss på Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa precis som du vill ha den. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla fantastiska platser i området och Duorodalen

>>> Se våra Hideaways hotell i Porto

>>> Läs mer om Duorodalen

>>> Läs mer om Porto

>>> Läs mer om Pinhao

>>> Läs mer om Amarante

>>> Läs mer om Lamego

>>> Läs mer om Vila Real

>>> Läs mer om Portugal

>>> Läs mer om Porto e Norte

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Peso da Régua

Vad tycker gästerna om i Peso da Régua?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner