Resor till Peso da Régua

Med Serra do Marao-bergen i bakgrunden och med utsikt över den vidsträckta Duoro-floddalen i Portugal, ligger lugna Peso da Régua, som officiellt centrum i portvinsdistriktet.

Traditionell vinproduktion

Från Peso da Régua hämtades vintunnor för i tiden, för att transporteras till Vila Nova de Gaia, med hjälp av träskepp som man kallade rabelos. Idag försegår transporten i speciellt utformade tankbilar.

Sevärdheter

De fläckade plattorna i Casa do Douro vitnar om portvinets produktion och historia. Utsällt finns också en fin karta över Douro-dalen, ritade på mitten av 1800-talet av Baron Joseph Forrester, en företagsam engelsman som förändrade portvinshandeln efter att ha arbetat på sin farbrors vinbolag i Porto.

Upplevelser i närheten av Peso da Régua

Den attraktiva kyrkan Sao Nicolau i den charmiga staden Mesão Frio (12 kilometer Peso da Rágua) har takpaneler från sent 1500-tal. Turistbyrån och rådhuset huserar i gångarna i ett tidigare Franciskanerkloster från 1700-talet. Cirka 8 km öster om Peso da Régua, vid Canelas nära Covalinhas, finns utgrävningar från en romersk ockupation. 

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Peso da Régua

Vad tycker gästerna om i Peso da Régua?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner