Resor till Penedono

Beläget i södra delen av den pittoreska Duoro-regionen i Portugal, ligger den charmiga landsorten Penedono vilken sprider ut sig runt ett imponerande slott med samma namn.

Lyx i Penedono

Besökare på jakt efter en bekväm bas, varifrån omkringliggande vingårdar kan utforskas, kan bo på det prisvinnande Estalagem de Penedono, en 4-stjärnigt krog som idag är ett hotell och berömd för sin storslagna komfort och exklusiva service.

Sevärdheter

Med sina fyra slanka krenelerande torn, som reser sig till höjden som skorstenar, är slottet i Penedorno intressant med sin ovaliga, trekantiga form, precis som utsikten över Penedono också är visträkt härifrån. Slottet är känt för att ha existerat redan på 900-talet, och man tror Alvaro Goncalves Coutinho, O. Magrico (Riddaren) föddes här. Han blev omnämnd för sitt hjätemod och sin tapperhet, av Portugals nationalpoet, Luis Vaz de Camoes, i vers VI i dikten Lusiaderne.

Upplevelser i närheten av Penedono

Coa Valley Archaeological Park är en viktig plats för historisk klippkonst, belägen cirka 40 kilometer nordöst om Penedono. Området blev i december 1998 klassificerat som ett kulturarv av UNESCO, då det visar världens största antal hällristningar från stenålrdern. Klippkonsten omfattar djur, människor och tecken som kan dateras tillbaka år 30.000 f.Kr. Turer med guide kan arrangeras från det närliggande turistkontoret.

Läs mer om slottet i Penedono på Portugals turistkontors hemsida, eller om resor till detta område av Portugal i vår guide om landet.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Penedono