Rejser til Mesão Frio

Högt över floden Douro i Portugal, 12 kilometer väster om Peso da Regua, tvärs över en pittoresk dal, utgör Mesão Frio en av de mest charmiga landsorterna i området. Reser du till denna del av Portugal, vill vi rekommendera dig att göra ett besök i Mesão Frio på rutten, primärt för att njuta av den vackra naturen och den goda maten och vinet.

Berömda kakor

Mesão Frio är berömd för sina kastanjekakor, och Mesão Frio kan dessutom skryta med en imponerande huvudgata avgränsad av gamla lindträd och statliga herrgårdar från 1700-talet.

Sevärdheter

Huvudattraktionen i Mesão Frio är stadens kyrka i gotisk stil, São Nicolau, som har vackert målade takpaneler och sju romansa gravstenar. Det närliggande före detta Franciskanerklostret Sao Fransisco från 1700-talet har gjorts om till rådhus med turistinformation i klostergångarna.

Upplevelser i närheten av Mesão Frio

Över huvudvägen i den vätra utkanten Mesão Frio ligger eleganta Solar da Rede, ett privatägt hotell i Pousada-kedjan, placerat i en 40 hektars vingård med en fin barock-grind omringad av djur och en järnutsmyckad fontän.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Mesão Frio