Resor till Leça da Palmeira

Befinner du dig i Porto eller i norra Portugal, är Leça da Palmeira en trevlig stad att besöka om du vill ta dig ett dopp i havet eller äta en god lunch. Leça da Palmeira är ett sprudlande semesterställe vid havet, en kort bilfärd norr om Porto, Portugals näst största stad.

En populära kuststad

Leça da Palmeira är traditionellt en fiskeort, men invånarantalet ökar väsentligt på sommaren på grund av den långa sandstranden. Leça da Palmeira är också populär för sina första-klassens fisk- och skaldjursrestauranger, som ligger utspridda längs kustvägen.

Sevärdheter

Den stora hamnen Leixos, som gränsar upp till den södra delen av Leça da Palmeira, byggdes förest år 1884, efter Nogueira Soares planer, och utvecklades starkt eår 1932. Idag är det en av de livligaste hamnarna i Portugal.

Den stjärnformade fästningen i Leça da Palmeira (också känd som Matosinhos Slott) är ett monument från 1500-talet som ligger nära hamnfronten. Nära inpå, ligger Piscina das Mares, en familjevänlig pool, som är uthuggen ur strandklipporna, och som fylls med havsvatten när tidvattnet stiger.

Upplevelser i närheten av Leça da Palmeira

En kort bilfärd från Leça da Palmeira står den gotiska kyrkan Leca do Balio, som grundades som kloster för både män och kvinnor år 986. År 1115, efter det första korståget, blev det huvudkvarter för Mateserorden. Invändigt finns en dopfunt gjord av Diogo Pires den Yngre år 1514.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Leça da Palmeira