Hotell i Norra Portugal

På Escapeaway försöker vi ge dig en semesterupplevelse lite utöver det vanliga. Av den anledningen har vi rest kors och tvärs i Norra Portugal för att handplocka de hotell som vi anser är de mest prisvärda Boka din hotellvistelse i Norra Portugal med Escapeaway idag!

Norra Portugal är nationen Portugals vagga och den del av Portugal där du hittar de flesta av de historiskt och kulturelt sett mest intressanta och betydelsefulla städerna. Städer som Porto, Guimarães och Braga har haft ett stort inflytande på Portugal på olika plan, Porto på det kommersiella planet, Guimarães på det historiska planet och Braga på det religiösa planet.

Men även om denna del av Portugal tidigare var den kanske mest betydelsefulla så är måna ställen i Norra Portugal idag lite förbisedda och får inte samma uppmärksamhet som till exempel de ikoniska stränderna på Algarve-kusten eller huvudstadens färgrika turist-kvarter. Av den anledningen är regionen även rik på unika hotell där du i lugn och ro kan njuta av den fantastiska naturen, de många enastående gastronomiska traditionerna i området och göra utflykter till landsdelens intressanta kulturstäder.

I Porto kan du smaka på det berömda portvinet, och i Douro-dalen kan du se var druvorna till portvinet kommer ifrån samt njuta av det vackra terrasserade bergslandskapet som flankerar den gyllene floden.

Dessutom har faktiskt Norra Portugal några av de längsta och bästa stränderna i Portugal, även om de inte är så välkända för den breda massan. Här ligger även en lång rad idylliska fiskelägen och småstäder som Vila do Conde, som ligger vackert placerad vid Ave-flodens mynning och Viana do Castelo som utöver sina stränder även har fina exempel på renässansarkitektur.

Charmiga hotell i Norra Portugal

Vad är egentligen ett charmigt hotell? Det är ett andningshål där du kan tillbringa din semester i lugn och ro samt lite avskärmat från massturismens största horder och därifrån bege sig ut på äventyr till de mer populära och besökta delarna - eller stanna på ditt hotell och bara koppla av. För att hotellet ska bli upptaget i vårt program måste det leva upp till en rad av speciella krav. Vi är bland annat alltid på jakt efter hotell som antingen har en viss autenticitet, en viss charm eller ligger i unika omgivningar.

Ett charmigt hotell kan även vara ett hotell som månar om en stark lokal förankring och som därför kan ge sina gäster en speciell upplevelse av det lokala samhällets traditioner och vardagsliv. Vi är särskilt förtjusta i familjeägda hotell eftersom dessa ofta har en mer avslappnad och personlig atmosfär än de stora hotellkedjorna vars ägare aldrig har satt sin fot på stället.

Alla våra hotell i norr Portugal kan bokas online till konkurrenskraftiga priser. Du kan se en lista över alla våra unika hotell i norra Portugal här (längst ner på sidan).

>> Unika resor till Nordportugal

Andra resmål och hotell i Portugal

Har du redan bestämt dig för att du vill resa till Portugal, men vet inte vilket resmål i Portugal du ska välja. Då kan du här läsa mer om andra resmål i Portuga där du hittar ett spännande urval av våra hotell. Vi har bland annat handplockat hotell på Lissabonkusten, på Madeira, i AlentejoMittportugalAlgarve och i huvudstaden Lissabon. 

>> Läs mer om hotell