Familjesemester i norra Portugal

En familjesemester i norra Portugal kan faktiskt bjuda på spännande upplevelser för båda ung och gammal. De många medeltidsstäderna inbjuder till äventyrliga upplevelser där du själv nästa känner som om du levde på medeltiden. Den känslan förstärks av de romerska broarna och de keltiska ruinerna. 

Regionen Nordportugal - eller Região do Norte på portugisiska - domineras av berg på upp till 1500 meter, som bland annat ligger i nationalparken Peneda-Geres, Montesinho och Alvão, som alla är besök värda. I väster hittar du huvudstaden Porto, och regionen är faktiskt Portugals mest befolkningstäta region då den innehåller knappt 4 miljoner invånare. I norr gränsar regionen till den spännande, spanska regionen Gallicien, och i väst hittar du en vacker kuststräcka mot Atlanten som bland annat bjuder på en rad vackra stränder.

Arkeologisk park för alla åldrar

En helt unik upplevelse för hela familjen som både kan väcka barn och vuxnas intresse är Côa-dalen. Här finns tusentals hällristningar från stenåldern på djur och människor. Denna arkeologiska utomhuspark kan underhålla er i många timmar. 

Båttur på floden Douro

Ni kan inte åka på familjesemester till norra Portugal utan att uppleva en båttur på en av de många floderna. Det kan t.ex. vara på floden Douro som är 900 km lång. Men bara 215 km ligger i Portugal. En båttur på floden kan från en annan vinkel visa hur frodigt och helt speciellt detta område är. Njut av utsikten över vinodlingar och olivträd. 

Om du vill undvika för många turister under högsäsongen, är norra Portugal också ett bra alternativ till en familjesemester. Här finns massor av upplevelser men också avkoppling och frihet att göra vad du vill.

Unika familjhotell i norra Portugal

Om du vill uppleva norra Portugals på en familjesemester har du möjlighet att bo på unika familjhotell och semesterboenden som vi på Escapeaway personligen handplockat med fokus på hotell som är autentiska, charmiga och personliga. 

Här kan du läsa om alla våra resor till norra Portugal.

>> Läs mer om en familjesemester i Portugal här
>> Läs mer om en familjesemester i Algarve här

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Porto E Norte