Resor till Esposende

Flankerad av frodiga gröna tallskogar, ligger Esposende, en gammal fiskelandsort i Portugal med fina gamla byggnader och luftiga torg. På en idyllisk placering vid floden Cavados mynning, cirka 50 kilometer norr om Porto, bjuder staden på strålande möjligheter för en sol och badsemester för hela familjen i norra Portugal

Sevärdheter

Arkeologiska utgrävningar runt Espinho har avslöjat resterna från en romersk stad och gravplats. Också värt att besöka, är ruinerna från den gamla fästningen från 1700-talet, medan stadens kyrka Misericordia byggdes på 1500-talet. Kapellet Pur Lord of the Navigators har imponerande utsmyckningar och målningar samt förgyllda snidesarbeten.

Upplevelser i närheten av Eposende

Ofir som ligger på Cavadoflodens södra bredd, bjuder på en vidsträckt gyllene sandstrand, ideal till badning, surfing och vindsurfing. Söder om Ofir ligger den sömniga landsorten Fao, vilken kan dateras tillbaka till romartiden. I närheten ligger också det gamla romerksa lägret Belinho och ruinerna från klostret Banho. Besökare som kör i landskapet längs floden belönas med panoramautsikter och platser som passar perfekt till både bad och picknick.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Esposende