Resor till Espinho

Inte långt från storstaden Porto hittar du den charmiga badorten Espinho med en härlig sandstrand och kort avstånd till Douro-dalen. Res till Espinho med Escapeaway och upplev det bästa av norra Portugal.

En gång i tiden var Espinho en liten fiskeort, men nu har den luftiga kuststaden Espinho - som ligger 20 kilometer söder om Porto - utvecklats till ett fullvärdigt semesterställe. Espinhos långa sträcka med gyllene sandstrand lockar semesterfirare från hela norra och centrala Portugal, framförallt i juli och augusti när havstemperaturen är varmast. Många som reser med oss till denna del av Portugal reser på en skräddarsydd rundresa. Vi är specialister på resor till Portugal och erbjuder en rad handplockade hotell i området runt Espinho. 

Sevärdheter

Espinho är en av portugisernas mest populära semesterorter i norra Portugal, men i efterhand har också turister från andra delar av Europa hittat sin väg til staden. Reser du till norra Portugal kan du överväga att bo några dagar i Espinho eller endast besöka staden på en utflykt. Själva älskar vi att besöka Porto under de varma sommarmånaderna, för det tar endast cirka 30 minuter i bil och det är härligt med ett dopp i Atlanten, ofta följt av en god lunch med nyfångad fisk.

Med åtskilliga första klass-hotell, ett glimrande kasino och flera fiskrestauranger, garanteras sommarbesökaren ett härligt besök inom bekvämt avstånd från den livliga staden Porto längre upp längs kusten. 

Espinho bjuder på en av norra Portugals bästa stränder.

Upplevelser i näreheten av Espinho

Inom tre kilometer från Espinho ligger en av de äldsta golfbanorna i världen. Porto Golfklubb öppnades år 1890 och är en par 71 bana (5668 meter lång) som är mest känd för sina friska Atlantenvindar och fantastiska havsutsikter. Klostret Sao Salvador at Grijo 6 kilometer in i landet byggdes på 1500-talet och innehåller bland annat Rodrigues Sanchos gravkammare. Han var Kung Sanchos oäkta son och hans älskarinna var den vackra Ribeirinha. 

Så bokar du en resa till Espinho

Med Escapeaway bokar du en problemfri och säker resa till Espinho, med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till den internationella flygplatsen i Porto. Vår smarta sökmotor söker efter nätets lägsta priser på flygbiljetter med reguljärflyg, som du kan kombinera med ett av våra utvalda hotell i norra Portugal. Allt samlas i en paketresa med resegaranti. Trevlig resa!

>> Läs mer om våra resor till Portugal
>> Så bokar du en paketresa till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Espinho