Resor till Braga

Braga ligger i den nordvästra delen av Portugal och är landets tredje största stad - känd för flera imponerande byggnader. Res till Braga med Escapeaway och upplev en levande liten storstad med ett vackert centrum.

Braga har varit ett handelscenter genom tiderna, och romarna döpte staden till Bracara Augustaredan år 296 f.Kr. Passa på att besöka Braga på en resa runt i den norra delen av Portugal, läs mer om utvalda hotell som Escapeaway erbjuder i området, eller få inspiration till din resa genom att läsa om våra rundresor i regionen.

Religiösa sevärdheter

Efter en lång kristen historia är Braga fortfarande idag Portugals religiösa centrum. Portugals biskoppar hör hemma i Braga, och staden har varit så viktig i Kristendomens historia att några kallar den för "Portugals Rom". Denna rika religiösa bakgrund ger sig uttryck i många vackra kyrkor och palatset Antigo Paço, som är landets biskopssäte. Fasaden på biskopens palats härstammar från 1300-talet, men har ändrat vid flera tillfällen sedan dess.

Igreja de Bom Jesus de Monte

På backen öster om Braga ligger en av Portugals mest berömda turistattraktioner. Byggnaden Igreja de Bom Jesus de Monte påbörjades år 1776 och trappan i borock stil symboliserar korsets fjorton stationer och leder dessutom besökarna upp till kyrkan. Platsen är otroligt vacker - och en av de sevärdheter du inte får missa att besöka.

Gå i romarnas fotspår

De strukturer som finns kvar från Romarriket blir fortfarande mer exponerande av arkeologiska projekt. Man anser, att de romerska strukturerna i Braga är bland de allra största på hela den iberiska halvön, och man har under de senaste åren gjort mycket för att turister ska ha lättare tillgång till dessa.

Upplevelser i närheten av Braga

Området runt Braga bjuder många sevärdheter som kan nås med bil. Många av dessa har någon förbindelse med stadens viktiga religiösa roll. Det finns också kurorter norr om Braga. Den fantastiska nationalparken Parque da Penada Gerêz ligger nordöst om Braga och anses vara en av de viktigaste naturområdena på den iberiska halvön.

Den närliggande floden Cávado bjuder på spännande natur och bistår med vatten till omfattande lantbruk och fruktproduktion, men vill du verkligen uppleva vacker natur, ska du resa söderut mot Dourodalen. På vägen kan du besöka ytterligare en provinsstad, Guimaraes, där du bland annat kan besöka en mycket välbevarad borg.

Så bokar du en resa till Braga

Med Escapeaway kan du resa till Braga från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen, till Porto Airport. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, packar ihop det med våra utvalda hotell i Portugal och ger dig möjlighet att lägga till en hyrbil - allt i en paketresa som säkras av resegarantin. Så reser du med Escapeaway.

Se fram emot att en trevlig semester i Braga med Escapeaway.

>> Läs mer om resor till norra Portugal här
>> Läs också om paketresor till Portugal med Hideawyas här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Braga