Resor till Barcelos

I vackra Nordportugal hittar du den historiska staden Barcelos, här kommer du nära de rara portugiserna och kommer kunna njuta gott av rätterna från det traditionella köket. Staden har ett fint läge i förhållande till att besöka andra charmiga städer som Viana do Castelo och Guimarães.  

Barcelos är en liten, nordportugisisk medeltida stad, som ligger vackert på en platå över floden Cavado omgiven av idylliska backar. Staden är helt klart värd ett besök om du är på rundresa i norra Portugal. På Escapeaway är vi specialister på resor till Portugal och till området runt Barcelos. Läs mer om våra handplockade hotell och våra rundresor.

Galo de Barcelos

Portugals mest berömda symbol, den portugisiska porclinstuppen, kommer ursprungligen från Barcelos - och heter också Galo de Barcelos på portugisiska. Enligt legenden hjälpte en tupp en resenär, som hade blivit beskyld för ett brott han inte hade begått, genom att gala ut hans oskuld. Hela historien berättas på ett kors, som står vid ruinerna av fortet Paço dos Duques de Bragança i närheten av staden.

Upplev stadens jättemarknad

Varje torsdag håller Barcelos i en jättestor marknad som tar plats centralt i stan, på det stora, öppna torget, Campo da Republica. Marknaden är bland de största i sitt slag i hela landet, och urvalet av keramik och porcelin är imponerande. Här kan man också köpa ett exemplar av den kända tuppen.

Den kända korsfestivalen

Varje maj månad firas en korsfestival i Barcelos - på portugisiska, Festa Das Cruzes. Festivalen markerar en händelse som tog plats redan år 1504, då en lokal skomakare på ett mirakulöst sätt såg ett kors visa sig på golvet i ett kapell. Nu ligger det en kyrka, Templo do Bom Jesus da Cruz, på samma plats som korset visade sig.

Igreja de Nossa Senhora do Terco

Barcelos har också något att erbjuda dig som är arkitektoniskt intresserad. Kyrkan Igreja da Nossa Senhora do Terco är byggt i barock stil och har ett otroligt stilrent och genomfört inre, med kakelmålningar som visar den sista måltiden och arbetande munkar, och det finns också en imponerande målning i taket samt vackra altare.

Så hittar du en resa till Barcelos med Escapeaway

Med Escapeaway bokar du en problemfri och säker resa Barcelos, med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till den internationella flygplatsen vid Porto (cirka 45 med bil från Barcelos). Vår smarta sökmotor söker efter nätets lägsta priser på flygbiljetter med reguljärflyg, som du kan kombinera med ett av våra utvalda hotell i Algarve. Allt samlas i en paketresa med resegaranti. Trevlig resa!

>> Läs mer om en bilsemester i Portugal
>> Läs också om vandringsemestrar i Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Barcelos