Vandringssemester på Madeira

"Jag har inga tankar så tunga, att jag inte kan gå ifrån dem", skrev filosofen Søren Kierkegaard för många år sedan. Är du typen som åker på vandringssemester förstår du vad han menar. Boka en vandringssemester till Madeira med Escapeaway idag och prova själv!

De bästa idéerna föds alltid när man rör på sig. På Madeira finns vandringsrutter nog för ett halvt liv. Både krävande rutter upp till öarnas högsta punkt Pico Ruivo på över 1800 meters höjd och flackare stigar längs med havet.

För dem som vågar finns smala vandringsleder med lodrätt fall flera hundra meter ner. För den mer moderate har ön mer än nog att erbjuda. Som på en vandringstur genom skogen vid Rabacal - vad sägs om 25 naturliga vattenfall som störtar ner i vackra, klara sjöar. Från huvudstaden Funchal kan många vandrigsrutter nås med allmänna kommunikationer eller taxi medans mer avsides rutter och platser kan kräva att du hyr en bil och startar dagen med scenisk bilresa till den plats där stigen börjar. 

Kom ihåg vandringskängor, en liten ryggsäck och en jacka. Var glad över den behagliga känslan av trötthet och god aptit (med gott samvete) som du får efter en lång dags vandring i Madeiras fantastiska och omväxlande landskap.

>> Läs om våra flexibla paketresor till Madeira här
>> Läs allt om vandringssemester i Portugal

>> Läs mer om vandringsresor

Karta över Madeira

Populära hotell på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 2.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Madeira är bra mycket mer än choklad och vin. De flesta som reser hit återvänder hem med fantastiska minnen om öarnas unika natur. På grund av placeringen mitt i havet finner du här en natur och klimat som är helt sin egen. Oavsett om du uppskattar vandringsturer i bergen, vackra skogar eller dramatiska havsutsikter kan du finna det på Madeira.

Flera av våra 'hideaways' ligger faktiskt mitt i naturen på öarna, som i sig själv är ett naturfenomen. Det har Madeira t.om. papper på. Öarna fick nämligen status som världsnaturarv av UNESCO 1999. På nordön kan du fortfarande finna ursprungliga skogar, som en gång i tiden täckte det mesta av jorden, och en rad av dem har en särskild status som naturreservat. Det samma har de tre små obebodda privatägda öar. De ligger 280 kilometer söder om Madeira, men kan besökas på organiserade turer. På grund av perfekta omgivningar och väderförhållande är öarna favoritplats för en fantastisk fågel population.

Även utanför huvudstaden Funchal är det inte långt till naturen. Här ligger t.ex. skogparken Ribeiro Frio, som är berömd för sin vackra trädgårdar och höga träd. Parken är samtidigt tillgången till den djupa Laurissilva skogarna, som täcker bergssluttningarna.