Resor till Porto Moniz på Madeira

Porto Moniz är en lugn och avslappnad liten landsort på Madeiras nordvästra kust. Området runt Porto Moniz är känt för sin dramatiska och vackra natur. De branta klipporna, de gröna backarna och utsikten över havet skapar tillsammans en vacker bild. Detta är en plats där du kan spendera semestern i lugna omgivningar. 

Porto Moniz är mest känd för sina naturliga pooler, skapta av vulkanisk aktivitet för över tusen år sedan. Dessa pooler skapades av lava och är idag fyllda med kristallklart vatten från Atlanten. Det är en populär attraktion, framförallt på sommaren där du får en unik badupplevelse.

Det historiska fortet Forte de São João Baptista i Porto Moniz byggdes på 1700-talet och är värt ett besök. Nu ligger även Madeira Aquarium här där du kan lära dig mer om Madeiras historia samt få en inblick i Atlantens mångfaldiga liv. Området runt Porto Moniz bjuder på goda vandringsmöjligheter längs lavada-stigarna. Dessa stigar är ett unikt sätt att utforska Madeira på. Levadas är gamla kanaler som användes för att leda ner vattnet från bergen för att försörja odling av frukt och grönsaker. 

Ingen semester är komplett utan mat och dryck, så gå på upptäcktsfärd bland de lokala restaurangerna och prova läckra skaldjur och färsk fisk samt flera andra specialiteter. På många platser äter du dessutom med en fantastisk utsikt över Atlanten. 

Madeira är känt för sina livliga och festliga festivaler och Porto Moniz är inget undantag. Kontrollera kalendern för att se om något event äger rum när du är på plats - det vill du inte missa.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa och välja bland våra noga utvalda hotell.

>> Se alla våra utvalda hotell i Porto Moniz

>> Se alla våra Hideaways på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Porto Moniz