Resor till Porto Moniz

När man reser till Madeira hittar man bland annat många charmiga småstäder. Porto Moniz är en sådan avskild kuststad, belägen vid Madeira nordvästra punkt. Placerad högt uppe på en kulle med utsikt över havet, är staden väl skyddad av en närliggande halvö som pekar mot en pittoresk holm som heter Ilheu Mole.

Res med Escapeaway till Madeira, vi är specialister på Portugal och resor där du bor på utvalda hotell med bra recensioner. De flesta väljer att uppleva Madeira på en rundresa med bil, där du bor på flera hotell under din semester, och det är upplagt att besöka Porto Moniz på din resa.

Upplevelser nära Porto Moniz

Porto Moniz mest intressanta egenskaper är dess system av havsvattenbassänger, skapade av revet i kustens lavakust. Att simma och bada är säkert om sommaren, men ofta farligt under vintermånaderna. På en skön sommardag är det en upplagd utflykt, så kom ihåg badkläderna.

Beläget 15 km öster om Porto Moniz är Sao Vicente en charmig stad som lever av lantbruk. Staden ligger i en vik med stränder längs Madeiras robusta nordkust. Stadens församlingskyrka från 1700-talet erbjuder en imponerande takmålning av St. Vincent som välsignar staden. Resan från Porto Moniz är en av de mest hisnande i södra Europa. Vägen, inte mycket större än en korridor, skär de branta klipporna, faller och stiger när den passerar genom tunnlar och vattenfall ovanför.

>> Se även en översikt över lyxresor till Madeira
>> Hitta en paketresa till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Porto Moniz