Resor till Ponta do Sol

Ponta do Sol är en vacker landsort som ligger på Madeiras södra kust i Portugal. Staden ligger väster om huvudstaden Funchal och den lilla fiskebyn Canico.

Information om Ponta do Sol

Här nedan följer lite information som kan vara värd att lägga på minnet inför din resa till Ponta do Sol. Resmålet är litet, men det finns massor att uppleva både i staden och i dess närhet.

Ponta do Sol betyder översatt Solskensstaden och är känd för sitt behagliga klimat - något som gör staden till ett populärt resmål dygnet runt. 

Landsorten är omgiven av frodig vegetation och har ett pittoreskt läge vid havet och vid foten av de majestätiska bergen. Här kan du uppleva fantastiska utsikter över land och hav.

I Ponta do Sol hittar du ett vackert historiskt centrum med kullerstensgator, färgglada hus och en lugn atmosfär. Det är en ideal plats att spendera en avslappnad semester på.

Ponta do Sol har en liten stenstrand och en mysig hamn. Stranden och hamnen är vackra platser att njuta av solnedgången på, eller bara för att ta en skön promenad längs havet.

I staden finns en historisk fästning vid namn Santa Bárbara, som ger en inblick i områdets maritima historia. Härifrån har du också en vacker havsutsikt.

Ponta do Sol erbjuder ett litet urval lokala caféer och restauranger där du kan prova lokala maträtter, inkluderat färsk fisk och skaldjur.

Ponta do Sol är en bra utgångspunkt för att uppleva Levadastigarna som gjort Madeira känd världen över. Stigarna ger dig en fin möjlighet att upptäcka öns vackra landskap.

Under året arrangeras flera olika kulturarrangemang i Ponta do Sol, bland annat musikfestivaler och lokala högtider som ger en fin inblick i den lokala kulturen.

Ponta do Sol är ett idealiskt resmål för dig som söker lugn och ro, natur och en autentisk upplevelse. Landsortens invånare och atmosfären gör det till en härlig plats att vara på.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa och välja bland våra noga utvalda hotell.

>> Se alla våra hotell i Ponta do Sol

>> Se alla våra Hideaways-hotell på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ponta do Sol

Vad tycker gästerna om i Ponta do Sol?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner