Resor till Ponta do Pargo

Ponta do Pargo ligger på Madeiras västligaste punkt och om man ska tro på lokalbefolkningen så har du härifrån öns vackraste solnedgångar. Odiskutabelt är det i alla fall att det härifrån är uteslutande hav nästan 5 000 kilometer åt väster innan man kommer till Amerika. När du står vid fyrtornet på randen av den branta klippan och blickar ut över den azurblåa Atlanten känns det nästan som om du i Ponta do Pargo har rest till världens ände.

Fridfull liten stad vid världens ände

Bara läget vid den dramatiska västkusten är i sig värt resan till Ponta do Pargo. Den lilla staden är tack vare sin placering på blomsterön idealisk om du tycker om fridfulla, lantliga omgivningar. Färden hit från flygplatsen vid Funchal på motsatta sidan av ön är i sig en upplevelse med sina många vackra utsikter från den tidvis snirkliga vägen. Turen tar normalt bara omkring en timmes tid men ta dig gärna mer tid för att riktigt njuta av färden. Lämna eventuellt huvudvägen för att i stället följa några av de mindre vägarna på en del av turen.

Madeira tar emot många besökare varje år men trots öns beskedliga storlek finns det fortfarande många ställen som Ponta do Pargo där den ursprungliga, avslappnade landsortsstämningen är intakt. Här finns inga stora nöjesetablissemang eller pulserande nattliv. I gengäld bor du här i natursköna omgivningar som inbjuder till vandringsturer längs de vandringsstigar som på goda grunder hör till Madeiras huvudattraktioner.

Det är med andra ord inte enbart för att njuta av den svindlande utsikten från klippkanten som resenärer söker sig till Ponta do Pargo. Det är även populärt att påbörja en levada-vandring här och i långsamt tempo förflyttar dig upp och ner genom det kuperade landskapet och öns berömda, frodiga natur. Både till fots och i bil finns det mycket att utforska här på västra Madeira. Bara 14 kilometer längre bort längs kusten och i motsatt riktning från Ponta do Pargo och ända nere vid havet ligger till exempel det stämningsfulla fiskeläget Paul do Mar som utöver sina fiskrestauranger även är känt för sina fina surfvågor.

Du behöver emellertid inte lämna Ponta do Pargo för att utforska det lokala köket för även här finns ett överskådligt men bra utbud av matställen där du kan njuta av olika läckerheter både till lunch och till middag på kvällen.

Boka din resa till Ponta do Pargo online

I sökmotorn här på sidan hittar du de hotell och semesterbostäder som vi utifrån tidigare gästers recensioner noga har valt ut till vårt program med resor till Ponta do Pargo. Vi har samtidigt gjort det lätt för dig att boka flygbiljetter till resan samt eventuell hyrbil. När du köper en paketresa med både vistelse och transport är du täckt av resegaranti.

Vill du uppleva mer av Madeira? Hos Escapeaway kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill och eventuellt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ponta do Pargo