Resor till Ponta Delgada på Madeira

Ponta Delgada på Madeira ska inte förväxlas med dess namne på Azorerna. Denna lilla landsort ligger på Madeiras norra kust och är känd för storslagen natur med branta berg och klippor som stiger upp från havet.

Värt att se och besöka i Ponta Delgada på Madeira

Ponta Delgada på Madeira är ingen stor stad, men här finns ändå mycket att se och uppleva. Här nedan följer våra tips på upplevelser och sevärdheter i och i närheten av staden. 

Ponta Delgada Madeira är mest känd för sin kyrka från 1500-talet, Igreja do Senhor Bom Jesus, och för den religiösa festivalen Arraial do Com Jesus. Denna festival är en av de största i sitt slag på Madeira och äger rum den första dagen i september. Tidigare kom tusentals pilgrimer till Ponta Delgada från resten av ön endast för denna händelse. Idag lockar festivalen fortsatt flera pilgrimer men också andra besökare. 

Ponta Delgada är också känd för dina två salvattenspooler. Den inbjudande simanläggningen är endast öppen på vintern och bjuder på ett uppfriskande dopp när du kommer tillbaka efter en dag full med upplevelser i området.

Med Ponta Delgada som utgångspunkt har du en perfekt möjlighet att utforska denna del av blomsterön - både den dramatiska kustlinjen och alla intressanta platser på den norra delen av ön. En tur som kan rekommenderas är den långa, natursköna Vereda do Chão dos Louros (PR22). Längs denna smala två kilometer långa rutten kan du uppleva den sällsynta, frodiga skogstypen Laurisilva som finns med på UNESCOs världsarvslista och som inte finns på så många andra platser i världen än på Madeira. Det är en tradition för pilgrimer att på vägen hem från festivalen i Ponta Delgada, stanna vid Vereda do Chão dos Louros för att njuta av en avslappnande picknick i de vackra omgivningarna.

Även om det är mindre turister på den norra delen av MaMadeiraeira, är Ponta Delgada ett perfekt resmål för dig som gärna vill åka på en avslappnande semester i vackra omgivningar. Madeira är inte en ö med långa avstånd, så du kan enkelt nå huvudstaden Funchal på cirka 45 minuter i bil.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du planera och skräddarsy din resa och välja bland noga utvalda hotell.

>> Se alla vår utvalda hotell i Ponta Delgada

>> Se alla våra Hideaways-hotell på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ponta Delgada Madeira