Resor till Ponta Delgada

Många förväxlar den lilla landsorten Ponta Delgarda på Madeiras nordkust med Pona Delgada på Azorerna - en av ö-gruppens nio öar. Liksom sin azoriska namne, är Ponta Delgarda - som ligger i Madeiras nordligaste distrikt, São Vicente, känd för sin skönhet där du kan njuta av storslagna landskap med frodiga berg och klippväggar som reser sig brant från det blå havet. Välkomment ill Madeira med Escapeaway, vi är specialister på resor till Ponta Delgarda och andra resmål på blomsterön, där du bor på handplockade hotell på din resa.

Ett pilgrimsmål på Madeira

Utöver fantastiska utsiktspunkter längs kusten, är själva Ponta Delgada framförallt känd för dess kyrka från 1500-talet, Igreja do Senhor Bom Jesus, och för den religiösa festivalen Arraial do Com Jesus. Förr tiden vandrade tusentals pilgrimer till Ponta Delgada från resten av ön i just för denna händelse - något som kunde ta många dagar för vissa. Idag lockar festivalen fortfarande många pilgrimer, och andra besökare, den första dagen i september. De flesta ankommer dock idag i bil eller buss. Festivalen är en av de största i sitt slag på Madeira.

Bland semesterresenärer, är Ponta Delgada idag också känd för sin badanläggning, som ligger nästan bredvid kyrkan. Här hittar du två saltvattensbasänger, en till vuxna och en till barn, med gott om plats att sola och en bar där du kan beställa något lättare. Den inbjudande badanläggningen i Ponta Delgada (endast öppen på vintern), är perfekt för ett uppfriskande dopp när du kommer tillbaka till staden efter en dag full av utflykter.

Upplev Madeiras natursköna nordkust

En semeester på Madeira, där du bor i Ponta Delgada, är en perfekt möjlighet att utforska den norra delen av blomsterön - både den dramatiska kuststräckan och alla de intressanta utflyktsmålen i innlandet. Åk till exempel iväg på en vandringstur längs den natursköna Vereda do Chão dos Louros (PR22). På en vandring längs den knappa 2 kilometer långa rundan, där de flesta kan delta - kan du uppleva den sällsynta, frodiga Laurissilva-skogstypen som inte finns på många andra ställen än på Madeira. Det är tradition att pilgrimer som är på väg hem från festivalen i Ponta Delgada, stannar i Chão dos Louros-parken, för att njuta av en avslappnande picknick i de vackra omgivningarna. Det är endast en 20 minuters bilfärd upp till Vereda do Chão dos Louros från Ponta Delgada. 

Madeira, och framförallt nordkusten, bjuder verkligen in till att utforska de spännande städerna, och framförallt den vackra naturen. Följer du kustvägen ER101 från Ponta mot väst eller öst, finns det gott om utsiktspunkter längs vägen, där du kan ta en paus och njuta av det betagande landskapet i lugn och ro. Även om städerna är små, kommer du på dina turer i området jämt stöta på restauranger där du kanse fram emot kulinariska upplevelser.

Du kommer generellt uppleva, att nordkusten på Madeira är mindre turistig än sydkusten. Detta gör Ponta Delgarda till ett perfekt resmål för dig, som drömmer om en avslappnande semester i vackra omgivningar. Vill du ändå ta en tur till Funchal, vilket varmt kan rekommenderas, tar det dig inte mer än 45 minuter i bil, även om du ska tvärs över ön. I Madeiras huvudstad hittar du ett mycket större urval av restauranger och butiker än i Ponta Delgada, som dock har några enklare restauranger, en minimarknad och ett bra bageri.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ponta Delgada Madeira