Lyxsemester i Funchal

Åk på lyxsemester till underbara Madeira och bo på lyxhotell i charmiga Funchal, öns huvudstad. Staden där stämning, natur och kultur smälter samman till en stor upplevelse dit livsnjutare, vandringsentusiaster och annat gott folk kommer för att njuta av några veckors lyxsemester.

Portugiserna är kända för att vara vänliga, gästfria och okomplicerade människor och dessa karaktärsdrag gäller lyckligtvis även för befolkningen på Madeira. Med detta sagt ska du vara medveten om att Madeira har kulturella särdrag som skiljer sig från resten av landet.

Madeiras huvudstad heter Funchal, och kalas i folkmun ”Pequena Lisboa” – en mindre utgåva av Lissabon, på grund av stadens likhet med storebror på fastlandet. Befinner du dig på lyxsemester på Madeira kan du inte undgå att besöka Funchal, som är så mycket mer än bara en turistort. Staden som är full av liv året runt är fullspäckad med spännande lokala marknader och ett gammalt historiskt centrum med små snirklande gator och mysiga caféer som ligger som pärlor på ett snöre.

Men det är framför allt naturen som gör Madeira till något alldeles speciellt. Mest välkända är nog de fantastiska vandringslederna och levada systemet som är ett stort nätverk av bevattningskanaler vilka ursprungligen anlades på 1500-talet för att leda vatten från öns frodiga norra delar för att bevattna öns södra och mer torra delar. 

Ett lyxhotell i Funchal skapar den perfekta inramningen till en oförglömlig lyxsemester. Det är stället du kommer hem till efter en underbar dag fylld av upplevelser och intressanta intryck. Hos Escapeaway hittar du alltid handplockade hotell där vi har ansträngt oss lite extra för att hitta "gömställen" som kan ge din lyxsemester den där upplevelsen lite utöver det vanliga. Ett lyxhotell är inte enbart ett hotell med många stjärnor utan noga utvalt och alltid till konkurrenskraftiga priser.

Res på lyxsemester till Funchal på Madeira, antingen direkt eller med mellanlandning från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Efter ankomsten tar du hyrbil in till Funchal och ditt lyxhotell.

>> Läs mer om resor till Madeira här
>> Läs även om billiga paketresor till Madeira

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Funchal