Choupana Hills

Officiell kategori

Escapeaways kategori

Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

Choupana Hills Resort & SPA ligger vackert beläget, bland de frodiga bergssluttningar som omger Funchal. Oavsett var du än befinner dig på hotellet så omgärdas du av doftande eukalyptusträd. Choupana Hills Resort & SPA tillhör ett av dem mest luxuösa hotellen på Madeira, och vi hälsar dig varmt välkommen. Varför? Utan att avslöja för mycket här i inledningen, vill vi hellre ge dig en god lässtund och ger dig svaren nedan:)

Normalt säger man att vägen till mannens hjärta går via magen. Detta påstående vill jag gärna utmana, för jag kan bevisa att det även omvänt gäller kvinnor - även om jag föll handlöst för Choupana Hills Hotel vid första ögonkastet så är det ingen hemlihet att mina smaklökar också tydligt minns besöket...på ett mycket bra sätt.

Men nu ska du först och främst få den korta vesrionen av mitt möte med ett hideaway, som jag glädjer mig åt att återvända till. Ricardo är en av eldsjälarna på Choupana Hills och han är en både stolt och glad man. Han kan nämligen komma till sitt kontor "with a view" varje dag. Men det är inte bara från sin egen kontorstol utsikten tar andan ur dig utan även från poolområdet, restaurangen och flertalet av rummen. Utsikten är som ett vykort över Funchal och Atlanten.

Mitt besök börjar i buggy'n som tar oss runt från bungalow till bungalow. Det känns lite som att köra runt i en park med massor av nivåskillnader och där det i varje kurva gömmer sig en semesterbostad med utsikt antingen över den subtropiska trädgården eller Atlanten. Faktiskt är också utsikten den största skillnaden när du ska välja rumstyp. För alla rum är relativt rymliga och inredda i samma asiatisk-inspirerade stil.

Efter en grundlig tur väntar huvudhuset som med sin akitektoniska stil kan stjäla all uppmärksamhet för ett ögonblick. Innanför är inredningen liksom rummen inte speciellt europeisk. Även här är stämningen inspirerad av österns stilrena design.

Även om namnet smakar österländskt så är Choupana Hills Hotel av portugisisk härkomst och erbjuder en fin kombination av europeisk elegans med österns mystik - det är inte anledning att hälso- och livstilsmagasin äslakr att skriva artiklar om detta hotell. Dessutom har kända Frommer's låtit sig förföras av hotellets sköna, avslappade atmosfär utan att kompromissa bort standarden.

Och så till maten...

Kan du minnas att inledningen började med något ätbart? En fortsättning ska du förstås få så sätt dig väl tillrätta och njut av en kort summering av mitt urval från menyn.
För då Ricardo visat mig allt från lobbyn till SPA-området och den härliga utomhuspoolen, så avslutar han med frpgan om jag har lust att stanna kvar till kvällsmaten hos dem, liksom för att sätta pricken över det berömda i'et.Spontant låter det som ett "ja tack" även om det inte var planlagt så tar nyfikenheten över för jag vet att Choupana Hills också är känt för sitt kök och urval av viner.

Det blir till en, två - nej tre hela rätter och hade jag inte haft bilen med hade jag kunnat rulla ända ner till Funchal. Så låt mig ge dig ett par råd om du tvekar med vad du ska välja på menyn på restaurang Xôpana, som Michelin och har ett gott öga till; förrätten bestod av hemlagad och en lätt utgåva av foie gras. Till huvudrätt kan “à la plancha” rekomenderas. Det är tre små fiskrätter på samma tallrik, naturligtvis färskfångat och i kombination med klassisk, portugisik tillredning.

Desserten...uha, den är "farlig". Kocken vet precis vilka smaklökar han ska väcka. Välj mellan en tallrik med färsk passionsfrukt och grillad ananas tillsammans med hemlagad glass. Efter den sista biten var det visst bara ögonen som inte var mätta och därför minns mina smaklökar besöket som det vore igår.

Perfekt läge

Choupana Hills Hotel ligger med en panoramautsikt över Madeiras största stad, Funchal, där du på morgonen även kan se färjan avgå till grannön Porto Santo (och åter igen när den lägger till vid kajen om kvällarna). Hotellet ligger 7 km från Funchal, där utbudet av restauranger, butiker och museer ligger sida vid sida i den gamla delen. Om du har hyrbil under ditt uppehälle eller tänker hyra en på plats så har du friheten att ta dig ut på utflykter runt om på ön -läs mer under sevärdheter och attraktioner i avsnittet nedan.

På Choupana Hills kan du njuta gott av...

 • Att bo på ett arkitektoniskt vackert hotell med skönaste utsikt över Funchal
 • Ett välkänt (och –smakfyllt) menykort i Restaurant Xôpana
 • Möjlighet för diverse SPA-behandlinger
 • Ta dagens första dopp i swimmingpoolen inne eller ute
 • Att bo med de kilometerlånga levada-vandringstigarna strax utanför dörren
 • Rum med härliga altaner där du har god plats till att "breda ut dig"

Bra att veta om Hotel Choupana Hills

Låt mig presentera dig kort för Madeira vars landskap och utsikter är en fröjd för ögat. Ön lockar med så många utflykter och aktiviteter att en vecka knappt räcker till om du dessutom får lust att bara dåsa och slappa, men lyckligtvis bestämmer du själv tempot och på Choupana Hills är det extra lätt till detta...att göra precis det du känner för. Varför undrar du kanske? För du har allt inom lagom avstånd.

Även om Choupana Hills Hotel hör till Funchal, så tar det ca 10-15 min att köra ner till staden och om du inte har bil så kan du ta bussar från hotellet (se tider nedan). I gengäld belönas du med en utsikt över byn som är speciellt imponerande efter mörkrets inbrott då lamporna tänds.
Madeira är ett resmål som är attraktivt året runt pg a sitt milda klimat där temperaturerna inte svänger så mycket som på många andra sydländksa resmål. Choupana Hills Hotel ligger högt över Funchal varav att temperatiren sjunker någon grad.


Tidpunkter för shuttlebuss från hotellet till Funchal; kl. 10:30, 12:30, 14:30 og kl. 18:00. Tidpunkter med shuttlebuss från Funchal till hotellet; kl. 11:00, 13:00, 15:00 och kl 18:30. Tiderna vägledande och du kan komma att få eventuella uppdateringar på plats.

Därför ska du välja Choupana Hills

 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Choupana Hills är inte tillgänglig i dagsläget

Choupana Hills är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Närmsta restaurang – 0 m
 • Närmsta vandringsled – 100 m
 • Fängslande utsikt, Cabo Girão – 19 km
 • Santana med de karaktäristiska trekantshusen – 35 km
 • Färjan till grannön Porto Santo med sin karibiska strand – 7 km
 • Funchal med shopping, hamn och marknad – 6 km
 • Monte med slädåkning – 2 km
 • Närmsta golfklubb, Palheiro Golf – 7 km
 • Den botaniska trädgården – 2 km
 • Vandring för de vältränade på Pico Ruivo (1861 möh) – 45 km
 • Machico med sitt trevliga centrum och populära strand– 24 km
 • Funchal flygplats – 18 km

Här saknas inget. Alla rummen är noggrant inredda med en minimalistisk touch. Samtliga rum har en möblerad veranda eller terrass och utsikt mot den subtropiska naturen eller havsutsikt med Funchal i förgrunden.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Choupana Hills. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Travessa Do Largo Da Choupana
9060-348 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6709
Longitude: -16.8886

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastiskt
133 omdömen
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,0
Fantastiskt
2962 omdömen
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastiskt
834 omdömen
 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Närmaste strand: ca. 2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)