Belmond Reid's Palace

Officiell kategori

Escapeaways kategori

9,8
Fantastiskt
716 omdömen
Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Fråga: Vad ger man till en kvinna som redan har allt? Svar: En upplevelse på Reid’s Palace på Madeira! Så kort kan det sägas och det är så sant som det är sagt. Ett hotell som redan är och kommer gå till historien som ett livsnjutarställe utan motstycke. Om vi rent hypotetiskt ser Reid’s Palace som en Michelin-kandidat fast i hotellvärlden så hade adressen Estrada Monumental nummer 139 utan tvekan fått 3 stjärnor. För att få ett toppbetyg som detta måste det vara en ”exceptionell upplevelse, som är värd en speciell resa” – det är precis vad Reid’s Palace är!

Kan du bevara en hemlighet? Det vet jag att du kan? Så jag kan lika gärna med en gång avslöja att här har vi att göra med ett hotell som du på ett märkligt sätt helst håller för dig själv… Med detta sagt så unnar jag alla som har möjlighet till det att besöka detta pampiga palats på Madeira. Det är svårt att i skrivande stund koncentrera sig för det är så många detaljer som jag gärna vill dela med mig av så låt oss ta en sak i taget. Min beskrivning är nedbantad i flera omgångar så ring gärna till mig för att höra mer om du inte efter sista stycket är övertygad om ”presentpotensialen” i detta hotell.

Churchill har fått en svit uppkallad efter sig 

Det är inte herr Vem-Som-Helst som tilldelas Reid’s upplaga av ”Elefantordern” inom hotellvärlden. Winston Churchill var namnet. Vi ska några årtionden tillbaka i tiden närmare bestämt till 1951 (året innan mottar han faktiskt den ”riktiga” elefantordern) då den tidigare premiärministern besökte Madeira för första gången. På en punkt var han inte annorlunda från alla oss andra: Han föll nämligen också pladask för ön och dess fantastiska skönhet.

Sir Winston hade efter sin första regeringsperiod behov av att koppla av och tänka på något annat än krig och oroshärdar. Han ville därför åka till ett ställe med värme och badmöjligheter i blomstrande omgivningar det senare för att få ge sig hän åt sin älskade pensel och sitt staffli. En vän rekommenderade honom att åka till Madeira och bo på Reid’s Palace i Funchal. Efter ett sådant råd antar jag att vänskapsbanden mellan de två blev ännu starkare för Churchill fann sig väldigt väl tillrätta i de frodiga omgivningarna och det sägs att han njöt av att måla här i sin ”portugisiska ateljé”.

Ställets berömda ”afternoon tea” utövar stark dragningskraft

Det är inte bara Storbritanniens tidigare statsman som uppskattade att åka till Madeira och Reid’s Palace. Kungligheter, politiker, skådespelare och andra berömdheter har genom åren styrt sina steg hit till Estrada Monumental. Även om det i biblioteket hänger hundratals bleknande svart/vita fotografier från dessa besök på den ”gamla goda tiden” så är Hotel Reid’s Palace av idag inte bara ett stycke levande historia utan ett hotell för alla som vill ha en liten bit av den klassiska lyxen.

Inte minst på eftermiddagen när klockan slår sina berömda tre slag. Då vallfärdar det fina folket till den sirligt och vackert inredda tesalongen. Det är vackert så det nästan gör ont i ögonen när man ser den pampiga inredningen och de förväntansfulla gästerna som slår sig ner vid borden – det har blivit dags för ”afternoon tea”! Om jag får ge dig några goda råd så: 1. Reservera bord i förväg och 2. Reservera det ute på verandan då är du väl rustad att ge dig i kast med alla de läckerheter som bara Reid’s kan trolla fram.

Som vilket annat klassiskt 5-stjärnigt hotell av denna dignitet så har man en dresscode – eller snarare: Möt inte upp i T-shirts utan var snyggt klädd för ändamålet så får du mest ut av upplevelsen. Priset för afternoon-tea är ca 35 EUR per person men så blir du också serverad den verkliga crème de la crème inom denna genre med små sandwichens, färskbakade scones och ett fint urval av kakor och bakelser. Till allt detta kan du välja mellan inte mindre än 24 olika tesorter eller hoppa direkt över till ett glas champagne.

Erkänner! Jag måste bara ge efter…

De som känner mig vet att allt som doftar lyx, pompa och ståt inte är min ”cup of (afternoon) tea” Min väninna Mafalda som är född och uppvuxen på Madeira berättar för mig att Reid’s är och förblir hennes favorithotell. Hon kan helt enkelt inte förstå varför Hideaways fram till nu inte har besökt Hotel Reid’s Palace då vi ju handplockar de mest karaktärsfulla hotellen som finns. Jag avslöjar för henne att det är lite medvetet eftersom vi går mer efter mysigt och personligt när vi letar våra gömställen. Ja, men just därför svarar hon för Reid’s har karisma, historia och personlighet så det räcker och blir över. Hmmm har det tänker jag och kryper till korset och frågar om vi kan åka dit samtidigt som jag noga understryker att det ska vara ett kort besök för mina fördomar har inte släppt helt ännu.

Självklart arrangerar Mafalda ett spontant möte och plötsligt befinner jag mig utanför lobbyn. Det är nu det gäller för om några få sekunder kliver jag in i en helt annan värld för första (men inte sista) gången.

Det är verkligen en annan värld – den enda i sitt slag!

Plötsligt förstår jag varför så många genom årens lopp har trivts så bra just här. Alla mina fördomar är som bortblåsta och ett njutningsfullt besök tar sin början. Här är lika klassiskt som du föreställer dig att ett hotell från 1891 ska vara. De historiska detaljerna står i kontrast till det liv och leverne som hotellets gäster av idag bär med sig. Nytt och gammalt möts i en härlig förening och jag som gick runt och trodde att flertalet av gästerna på Reid´s skulle vara engelska seniorer - ack vad jag bedrog mig - för här finns allt från barnfamiljer till både yngre och äldre par. Det är en mycket positiv upplevelse och jag tänker att här skulle Hideaways’ gäster verkligen kunna njuta av en välförtjänt semester. Här råder en avslappnad stämning med respekt för de vackra omgivningarna. Nu har Reid’s Palace i mina ögon plötsligt blivit ett attraktivt badhotell med plats för alla och envar som vill skämma bort sig själva och sina närmaste.

Se fram emot…

Om detta inte skall gå och bli en så kallad kvällsföreställning för dig som läser hotellbeskrivningen har jag kortat ner listan med många av de saker du kan se fram emot som gäst på Belmond Reid’s Palace. Vill du veta mera och få fler detaljer är du som sagt alltid välkommen att kontakta mig så ska jag gärna fördjupa beskrivningen för dig ?.

Fine eller casual dining?

Jag ställer frågan för du har flera valmöjligheter. Om du vill pröva på en helt speciell upplevelse så ska du reservera bord i The Dining Room som har öppet varje söndag och måndag (vägledande) här är det historiens vingslag och glamour gäller. På förekommen anledning är en artig förfrågan om dresscode på sin plats här på samma sätt som vid ”afternoon tea”. Och svaret blir någorlunda det samma undvik jeans, shorts och sportkläder så får du även själv en större upplevelse av det som Reid’s behärskar ut i fingerspetsarna - middag med karaktär och stil. Övriga av veckans dagar kan du slå dig ner till ”fine dining” i William Restaurant där du inte kan undgå att se hur nära havet du befinner dig. För du sitter i en lokal med blåa nyanser och när du tittar ut så fortsätter dessa blåa nyanser i Atlanten utanför. Menyn här består av klassiska Madeira rätter med en internationell touch och här liksom i The Dining Room slås dörrarna upp för ätande gäster kl. 19:30.

Förutom de ovan nämnda finns det mer avslappade ställen att äta både lunch och middag på. Vill du ha en lite mer jordnära atmosfär så kanske restaurangen Villa Cipriani med italienska frestelser kan vara något för dig. För lunch och snacks under dagen kommer du säkert även att stifta bekantskap med pool- och terrassbaren som håller öppet för de småhungriga mer eller mindre hela dagen. Här finns det ingen dresscode – faktiskt är det vanligaste badkläder under en badkappa eller sarong :).

Övriga faciliteter att se fram emot:

 • 2 uppvärmda swimmingpooler samt en havsbassäng vid änden av klipporna
 • SPA, fitness och 2 tennisbanor - men glöm inte att du har semester ?
 • Klubb för de yngsta resenärerna (en hit bland både barn och tonåringar)

Därför ska du välja Belmond Reid's Palace

 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 1.3 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

 • Funchals gamla stadsdel – ca 2,4 km
 • Linbanan från Funchal marina till Monte - ca 6 km
 • Cristiano Ronaldos’ museum - ca 1 km
 • Köpcentret La Vie - ca 1,5 km
 • Sé, Funchals domkyrka - ca 3,6 km
 • Mercado dos Lavradores - ca 2,4 km
 • Lidoområdet med havsbassängen - ca 1,2 km
 • Machico med sitt mysiga centrum och välbesökta strand – ca 29 km
 • Den berömda ponchabaren, Taberna da Poncha - ca 22 km
 • Santana med de karakteristiska, trekantiga husen – ca 37 km
 • Den botaniska trädgården i Monte – ca 5,7 km
 • Vandring för de vältränade på Pico Ruivo (1861 möh) – ca 46 km
 • Färjan till grannön Porto Santo med de ”karibiska” stränderna – ca 2,1 km
 • Fängslande utsikt från Cabo Girão – ca 12,7 km
 • Porto Moniz med de berömda havsbaden (och den vackra utsikten) – ca 48,2 km
 • Rullstensstranden, Praia Formosa - ca 3,9 km
 • Närmaste golfklubb, Palheiro – ca 10 km
 • Funchals flygplats – 23 km

På Reid's Palace kan du redan i förväg se fram emot incheckningen på ditt rum. Här finns nämligen något för alla smaker och de 163 rummen och sviterna är indelade i olika typer. Inredningen varierar utifrån färgval och möbler men gemensamt för samtliga är att de har en klassiskt antik touch i kombination med ett urval av detaljer från den lite modernare världen.

Faciliteter:

 • Säng antingen king-size el. separata bäddar
 • Badrum med diverse toalettartiklar
 • Satellit-TV och DVD-spelare
 • WiFi

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Belmond Reid's Palace. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
 • Nära vattnet (max 4 km)
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Estrada Monumental 139
9000-098 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6406
Longitude: -16.9240

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastiskt
864 omdömen
 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Närmaste strand: ca. 2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,2
Fantastiskt
875 omdömen
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Calheta
9,5
Fantastiskt
3520 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)