Resor till Estreito da Calheta

Estreito da Calheta är en liten portugisisk församling som ligger i sydvästra delen av Madeira. Floden Ribeira de São Bartolomeu mot öster, skiljer Estreito da Calheta från grannförsamlingen Freguesia da Calheta, medan floden Ribeira Funda mot väster, som skiljer den från Freguesia dos Prazeres. Estreito da Calheta gränsar till Atlanten i söder och bergen i nordost och består främst av jordbruk.

Estreito da Calheta är en destination för dig som vill uppleva den autentiska, lugna, landsbygden och soliga Madeira med endast ca. en halvtimmes körning till huvudstaden Funchal.

Upptäck Madeira med Escapeaway, vi är specialister på resor till ön och erbjuder noggrant utvalda hotell i området Estreito da Calheta. Vi erbjuder flygavgångar till Madeira varje dag året runt och du kan resa exakt det antalet dagar du önskar. Flyg från alla flygplatser så som Stockholm, Göteborg och Köpenhamn i Danmark.

Sevärdheter

Du hittar många attraktioner och upplevelser på Madeira och här har jag samlat några av dem i närheten av Estreito da Calheta.

Igreja Paroquial de Nossa Senhora da Graça


Det var João de França, son till André Gonçalves de França som byggde kapellet Nossa Senhora da Graça där man senare skapade den nya församlingen och som också representerade majorat, som han grundade 1503. João de França dog omkring 1511 och senare begravdes i kapellet.

Kapellet Nossa Senhora da Graça omvandlades till en församlingskyrka, men det är inte känt exakt när. Å andra sidan är det säkert att den nuvarande kyrkan byggdes 1791 och välsignades 1793.

Kyrkan renoverades igen mellan 1968 och 1971, där den ändrade sin framsida och tornet.

Capela Nossa Senhora da Conceição


Detta kapell grundades av André de França Andrade år 1673 på samma plats där kyrkan ligger idag. Kapellet var en del av Andrades majorat och skulle markera sin status som Calçadas första jarl (1812 - 1906).

Praia da Calheta


Tekniskt sett ligger Praia da Calheta i grannförsamlingen Calheta, men eftersom det är nära till Estreito da Calheta och eftersom det finns många stränder i Madeira, tillåts det dock att vara här. Praia da Calheta är en 100 meter lång konstgjord strand som är både populär bland vanliga badare och dem som utövar vattensport, till exempel paddlare och vindsurfare.

Den invigdes 2004 och var den första stranden på Madeira för att importera sand från Marocko. Efter tog mycket av den importerade sand en storm var i april 2008, en ny order på 2.800 ton sand med ursprung i Marocko, som har orsakat politisk debatt i Madeira sedan sanden kommer från ockuperat område i Marocko där det finns kontroverser om vem som äger naturresurser.

Emellertid har kontroverserna inte gjort stranden mindre besökt och under högsäsongen kommer den ofta att fyllas med badande gäster.

O Centro das Artes - Casa das Mudas


Konstcentret Casa das Mudas har blivit internationellt erkänt för sin arkitektur och perfekt integration i landskapet. Den innehåller utställningsyta, auditorium, bibliotek, butik, cafeteria, restaurang och en stor kulturell underhållning område med workshops och konst-workshops samt ett underjordiskt garage med en kapacitet på 92 platser.

Historia

Kalhetas namn härstammar från sin orografiska relation, eftersom den kännetecknas av en djup dal som liknar ett slott. Enligt vissa källor ägde bosättningen av området rum i början av andra halvan av 1500-talet.

Bland de ekonomiska aktiviteterna i området har jordbruket särskiljat sig; framför allt har produktion av vin och sockerrör spelat en central roll. Under århundradena betraktades socker som vitt guld och exporterades tidigare i utbyte mot flamländsk konst, som för närvarande utställs på Museum of Sacred Art i huvudstaden Funchal.

>> Läs allt om resor till Madeira
>> Se alla våra utvalda lyxhotell på Madeira här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Estreito da Calheta