Resor till Estreito da Calheta

Estreito da Calheta är ett resmål för dig som önskar uppleva det lokala, stilla, lantliga och soliga Madeira, men också endast ha en halvtimmes bilfärd till huvudstaden Funchal

Denna landsort ligger i inlandet i kommunen CalhetaMadeira i Portugal, och omringas av de frodiga åsar och dalar, som är karaktäristiskt för Madeira

I Estreito da Calheta får du uppleva det lantliga livet på Madeira. Området runt staden präglas av kullar byggda i terrasser, med vinrankor och bananplantager som pryder landskapet. 

Estreito da Calheta ligger nära några av Madeiras vackraste lavadavandringar. Om du tycker om att vandra, bor du därför perfekt i detta området och kan snabbt komma ut i naturen och uppleva fantastiska utsikter över ön.

I Calheta-området, som inkluderar Estreito da Calheta, kan du smaka på det lokala vinet Aguardente, som är en del av Madeiras kulturarv. Varför inte boka in dig på en intressant vinprovning?

Precis som många andra landsorter på Madeira, är Estreito da Calheta präglad av många lokala traditioner och kulturer. Kyrkan och festivaler är centrala för det gemensamma livet och ger dig en möjlighet att uppleva öns lokala kultur.

Estreito da Calheta är idealt för dig som söker en mer avslappnad och lantlig upplevelse på semester på Madeira. Med natursköna landskap och kort väg till lavadastigar, är detta en lugn plats för dig som önskar njuta av lugnet och utforska ön. 

Välkommen till Canico med Escapeaway. Skräddarsy din resa och välj bland våra noga utvalda Hideaways-hotell.

>> Se alla våra Hideaways i Estreito da Calheta

>> Se alla våra Hideaways på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Estreito da Calheta