Resor till Caniço

Mysiga lilla Caniço ligger precis utanför Funchal. Den gamla stadsdelen är centrerad kring ett trevligt torg och lugna enkelriktade gator. Kustens majestätiska klippor erbjuder fantastiska utsikter och promenader. Boka din resa till Caniço med Escapeaway i dag!

Caniço, som ligger endast 6 kilometer öster om Funchal, är en charmig liten landsort, vars gamla stadsdel är centrerad runt ett torg och en kyrka från 1700-talet, med en labyrint av lugna, enkelriktade gator som snirklar sig upp till den omkringliggande sluttningarna. Vid kusten ligger den nyare stadsdelen, Caniço de Baixo, som rymmer större delen av stadens alla restauranger, hotell och semesterbostäder.

Staden är en perfekt utgångspunkt för en semester på Madeira med dess lugna atmosfär, alla dess semesterfaciliteter och dess läge vid kusten och nära ö-huvudstaden Funchal.

Välkommen till Portugal med Escapeaway, vi är specialister på resor till Canico och andra resmål på Madeira där du bor på handplockade hotell och semesterlägenheter under din semester. Du kan resa till Canico i precis det antal dage du själv vill eftersom vi alltid erbjuder valfri reslängd och valfria avresedatum. Boka din resa som ett komplett paket inklusive hotellvistelse, flygresa och transfer tur/retur från flygplatsen eller en hyrbil. Föredrar du att själv arrangera din resa till Madeira och nöjer dig med att boka din hotellvistelse genom Escapeaway så går det naturligtvis också bra.

>> Läs även om resor till Funchal
>> Läs om resor till Ponta Delgada

Hotell i Canico

Populära hotell i Canico

Portugal, Madeira, Canico
9,5
Fantastiskt
274 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 7.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Canico
9,3
Fantastiskt
1208 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Canico
9,4
Fantastiskt
1999 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Här nedan hittar du information och inspiration till din resa till Caniço på Madeira. Du kan bland annat läsa om de största sevärdheterna, om upplevelser i området, och om ställets väder och klimat. I våra resguider på bloggen skriver vi om egna erfarenheter från resor till ön och ger tips på utflykter samt mycket annat. Du hittar även information om andra resmål du kan besöka om du bor i Canico, till exempel Funchal, Porto Moniz och Calheta för att bara nämna några. Trevlig läsning - och trevlig resa!

Sevärdheter och upplevelser

Miradouro do Cristo Rei

Miradouro do Cristo Rei som ligger i Garajau (som mer eller mindre är en förlängning av Caniço de Baixo), ger dig en fantastisk utsikt över Funchal-bukten, Garajaus naturreservat, Caniço de Baixo och Atlanten.

Den storslagna utsiktspunkten har fått sitt namn från uppförandet av den 14 meter hög Kristus-staty, som byggdes på just denna plats år 1927, och som ännu idag står majestätiskt och skådar ut över havet från Miradouron. Kristusfiguren är, enligt sägnen, världens äldsta kristusstaty av detta slag, och har möjligen inspirerat skaparna av den långt större och mer kända kristusstatyn Cristo Redentor, som tår på det 710 meter höga berget Corcovado i Rio de Janeiro i Brasillien.

Det finns dock dem, som anser att det snarare var skaparna av Kristusfiguren i Garajau som inspirerades av Cristo Redentor i Rio, eftersom denna redan var påtänkt år 1922 (men först färdigställdes år 1931). Oavsett vad, är Miradouro do Cristo Rei värt ett besök.

Jardim de Palheiro

Några få kilometer väster om Caniço - vid Quinta de Pilheiro, som ligger cirka halvvägs till Funchal - hittar du den vidunderliga botaniska trädgården Jardim de Palheiro, som inte endast är berömd för dess alla exotiska blommor, buskar och träd, utan också för dess vackra läge mellan Madeiras backar, cirka 500 meter över havet.

Trädgården grundades av dess ursprungliga ägare, greven av Carvalhal, som planeterade många träd- och växtarter på sin egendom och bland annat började insamlingen av de exemplar från Camelia-släkten, som ännu idag kan beundras i trädgården. Från år 1885 kom trädgården och den tillhörande quintan i Blandyfamiljens händer, och både den dåvarande familjen och efterföljande generationer i familjen har utvidgat trädgårdarna, så att de idag är större och frodigare än någonsin.

Bland trädgårdens alla exotiska arter hittas hibiscus och bougainvillea (som blommar året runt på grund av det subtropiska klimatet), afrikanska tulpanträd, eucalyptusträd, korallbuskar, jacarandáträd, mexikansk humleknopp, justicia adhatoda och alberta magna.

Funchal

En av de större fördelarna med att bo i Caniço på semestern, är att staden endast ligger cirka 6 kilometer väster om Funchal, vilket gör det väldigt lätt att besöka Madeiras vackra huvudstad.

Funchal är Portugals sjätte största stad, med cirka 115.000 invånare, och rymmer inte bara några av Madeiras största sevärdheter och upplevelser, utan är också en av Portugals största turistattraktioner och besitter Portugals största hamn för kryssningsgäster.

Bland stadens största sevärdheter och upplevelser finns det historiska centrumet, linbanan mellan Funchal och Monte, Madeiras botaniska trädgård, Santa Catarina-parken, Funchals katedral, Monte Palats tropiska trädgård. Museo Quinta das Cruzes, Casa Museo Frederico de Freitas, Jardim Municipal do Funchal, Miradouro Pico dos Barcelos, São Lourenço-palatset, Paços do Concelho do Funchal, Museu de Historia Natural do Funchal, Instituto Do Vinho Da Madeira, Praça Do Povo och Igreja do Socorro - för att bara nämna några...

Klimat och väder

Caniço har ett suptropiskt medelhavsklimat, med moderat varma temperaturer året runt, vilket gör staden till en perfekt semesterdestination året runt; inte minst när det är kallt och regnigt här hemma på vintern.

Klimatet kan grovt delas uppi två huvudsäsonger; en lite mer regnfull och lite kallare säsong från november till april, och en lite torrare och varmare säsong från maj och oktover. Fuktighetsnivån förblir konstant hög på cirka 70 %. Havstemperaturerna spänner normalt från genomsnittliga 18 grader i perioden februari-mars, till cirka 24-26 grader i augusti-oktober.

Då staden sprider sig upp på sluttnignarna bakom kusten, är det rätt vanligt att uppleva moln, dimma och regn i dessa delar av staden under perioden oktober till mars, medan det ofta är en molnfri himmel på samma tidpunkt i den del av staden som ligger nere vid kusten. Temperaturerna har naturligtvis också en tendens att vara något lägre i den del av staden som ligger uppe på sluttningarna.

De varmaste månaderna på året är augusti och september med 23 grader i genomsnitt, följt av juni och oktober med 21 grader i genomsnitt, medan de kallaste månaderna på året är januari, februari och mars med genomsnittliga 16 grader. 

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar

Vad tycker gästerna om i Canico?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner