Resor till Câmara de Lobos

Det trevliga lilla fiskeläget Câmara de Lobos ligger på Madeiras södra kust i Portugal, endast fem kilometer från huvudstaden Funchal. Stadens ligger idylliskt i lä av en brant klippa och vid en lugn bukt med vitkalkade hus med röda tegeltak. I hamnen gubbar färgglada fiskebåtar och på torget samlas fiskare för att parata om dagen. Platsen har länge varit en favoritplats för konstnärer som kommit hit för att njuta av ljuset och ställets skönhet. 

Upplevelser på din resa till Câmara de Lobos

Fiskeläget Câmara de Lobos har bevarat mycket av sin ursprungliga prägel och på din resa kan du se fram emot att uppleva autentisk charm med fiskebåtar och färgglada hus längs hamnen. Här nedan följer några av våra tips på upplevelser och sevärdheter på din resa till Câmara de Lobos.

Landsorten blev känd internationellt tack vare konstnären Winston Churchill som besökte platsen på 1950-talet och målade flera bilder här. En utsiktsplats i staden heter Miradouro de Churchill och här kan du njuta av en vackra panoramautsikt över bukten och landsorten.

Det ligger en vacker hamnpromenad vid hamnen där du kan promenera och njuta av den avslappnade atmosfären. Här hittar du också flera caféer och restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur.

Även om Madeira inte är känd för typiska sandstränder, har Câmara de Lobos en liten stenstrand kallad Formosa. Detta är en härlig plats där du kan slappna av och njuta av lugnet.

I närheten av Câmara de Lobos hittar du Cabo Girão, en av Europas högsta klippor. Här hittar du en imponerande utsiktspunkt med en glas-plattform som ger en spektakulär utsikt över havet och landskapet under.

Madeira är det möjligt att delta i vinprovningar av lokala Madeira-viner och i närheten av Câmara de Lobos hittar du flera vingårdar att besöka.

Under året arrangeras flera olika kulturella arrangemang och festivaler som ger dig möjligheten att uppleva lokal kultur och traditioner. 

Câmara de Lobos är ett lugnt och charmigt resmål. Den vackra hamnen, utsikten och närliggande naturliga attraktioner gör det till ett idealt ställe för avkoppling och avslappning. Välkommen till Câmara de Lobos med Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa och välja bland noga utvalda hotell.

>> Se alla våra hotell i Câmara de Lobos

>> Se alla våra Hideaways-hotell på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Câmara de Lobos

Vad tycker gästerna om i Câmara de Lobos?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner