Resor till Calheta

Calheta grundades år 1430 och är en av Madeiras äldsta städer. Den första staden Machico grundades år 1420 efter att den första upptäcktsresenären ankom till ön. 

Staden ligger på sydvästkusten av Madeira och namnet, Calheta, betyder liten bukt. Kullarna runt Calheta är byggd i terrasser där man odlar både sockerrör och bananer, samt att det också finns en del vingårdar här. Detta ger ett vackert landskap som bakgrund till idylliska kuststaden. Calheta är också är också en bra utgångspunkt för levadavandringar, då det finns flera stigar i det natursköna området. 

Kyrkan i Calheta, Parish Church of São Lourenço, är en historisk och kulturell plats som är värd att besöka. Den byggdes på 1500-talet och är ett exempel på portugisisk, gotisk arkitektur och innehåller värdefulla religiösa konstverk. 

Calheta har en modern hamn som lockar till sig både lokala och turister. Härifrån kan du både följa med på seglingsturer och dyka, eller varför inte stanna på torra land och njuta av något gott att äta och dricka på en av restaurangerna eller caféerna längs hamnpromenaden. 

Praia de Calheta - en av Madeiras beste sandstrender

Vid Calheta hittar du Praia da Calheta, en av få sandstränder på Madeira, som av många anses vara Madeiras bästa sandstrand. Detta är faktiskt en konstgjord strand gjord med importerad sand från Marocko. Stranden är 100 meter lång och är populär bland alla, oavsett om du vill utöva vattensporter eller bara njuta av den dag med sol och bad. Praia da Calheta ger en konstrast till de naturliga vulkan-stränderna som är vanligare på Madeira

Som på många andra platser på Madeira arrangeras flera festivaler, fester och religiösa händelser under året, som du kan delta i för att uppleva den lokala kulturen.

Calheta är ett lugnt och charmigt resmål, och en bra utgångspunkt för dig som önskar att uppleva naturen och det lokala livet på ett avslappnat sätt. 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du planera och skräddarsy resan och välja bland våra noga utvalda hotell

>> Se alla våra hotell i Calheta

>> Se alla våra Hideaways på Madeira

>> Läs mer om Funchal

>> Läs mer om Madeira

>> Läs mer om Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar

Hotell i Calheta