Resor till Arco de São Jorge

På Madeira har du flera möjligheter för en härlig och aktiv semester. Nu kan du resa till Arco de Sao Jorge med Escapeaway och uppleva det bästa av denna vackra ö, som är spännande året runt.

Staden Arco de Sao Jorge, som också bildar en så kallad freguesia (en sorts församling), är vackert och idylliskt omgiven av berg, vingårdar och hav på nordöstra kusten på Madeira. Staden, som endast har ca. 520 invånare, är känd för att producera en mängd bra jordbruksprodukter på grund av dess mikroklimat och bördiga jordar.

Staden och dess omgivningar är ett idealiskt resmål om du letar efter en semester med lugn och ro och vill ha en unik inblick i den antika och autentiska landskulturen på Madeira.

Hos Escapeaway är vi specialister på resor till Madeira, och erbjuder noggrant utvalda hotell i Arco de Sao Jorge. Du kan resa till Madeira året runt och från alla flygplatser i Sverige, så som Stockholm, Göteborg och Köpenhamn i Danmark. Om du vill uppleva mer av Madeira kan jag rekommendera en rundtur med bil, få mer inspiration under resetemat bilrundresor eller boka en skräddarsydd rundresa där du bor på de hotellen du önskar från vårt program.

Sevärdheter

Arco de Sao Jorge är en mycket liten och avskild plats, så det finns naturligt lite med sevärdheter utöver den fantastiska omgivande naturen kring staden och områdets unika landsbygdstraditioner och spännande historia. Man kan säga att staden och dess invånare själv utgör en stor attraktion och upplevelse!

Med detta sagt erbjuder staden och dess församling ändå några intressanta sevärdheter, inklusive stadens kyrka och ett stadsmuseum med utställningar om områdets vin- och vinproduktion. Den största attraktionen i området är utan tvekan Quinta do Arco, som inbjuder sina gäster och besökare att beundra sin rosenträdgård, som är den största samlingen av rosor i Portugal. Här kan du också se de vackra, subtropiska fruktträdgårdarna som dominerar området.

Historia

År 1517 grundade de första invånarna i området församlingsstaden São Jorge. Fram till dess tillhörde staden den nuvarande grannförsamling med samma namn, dvs São Jorge. Det var först den 28 december 1676 som staden blev en oberoende, borgerlig församling, som hade sitt eget namn, Arco de São Jorge. Namnet gavs på grund av de bågformade bergen (arco) som omger staden.

En av de första bosättarna på Madeira var Pedro Gomes Galdo, som förvärvade omfattande landsbygdsområden i området São Jorge och grannstaden Boaventura. Galdo, som andra av Madeiras tidiga bosättare, lockades till området eftersom det är en av de mest bördiga i hela norra delen av Madeira. Här kunde man odla nästan alla typer av jordbruksprodukter, men det fanns särskilt optimala förutsättningar för odling av sockerrör.

Under 1500-talet ökade lokalbefolkningen i församlingen betydligt, särskilt med bosättare från Minho och Algarve-regionen på det portugisiska fastlandet.

Kultur

Det hävdas ibland att en sådan liten ort som Arco de Sao Jorge inte bjuder på någon kultur, men det är ofta i de små städerna på landsbygden sett till antalet invånare bjuder på mest kultur.

En av Arco de Sao Jorges mest kända figurer på Madeira var Manuel Gonçalves - och idag bär det lilla biblioteket i staden hans namn. Manuel Gonçalves var bonde, murare och poet; Det sista, även om han i stor del av sitt liv var analfabet. Han var också en man av folket och hans poesi fick anhängare över hela ön medan han levde och skrev.

Hans poesi har beskrivits av connoisseurs som "uppriktig, spontan, ren och original" och teman var vanligtvis livet i stan och på Madeira med titlar som Santo António; Hans Majestät Advent Flickan i broderiet; Städerna Funchal; Översvämningar 1895; Min svarta kuk; Beskrivs av sig själv; madeira; Invandring på Madeira; Min gammaldags far och Lazareto's pest. Nästan alla dikter publicerades i små böcker, som han sålde på öns många marknader och inför fester och festivaler.

Han emigrerade till Brasilien år 1910, där han publicerade två dikter innan han återvände och dog i Arco de São Jorge 19 mars 1927.

>> Läs mer om lyxsemester på Madeira
>> Så bokar du din resa till Madeira som en paketresa

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Arco de São Jorge

Vad tycker gästerna om i Arco de São Jorge?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner