Lyxsemester i Portugal

Känns det som om allt är perfekt? Eller kanske till och med lite bättre än så? Det är känslan du får när du bor på ett mer exklusivt lyxhotell som sätter en ära i att göra ditt hotellbesök till något mer än bara en övernattning. Portugal är den perfekta destination när din semester ska vara lite mer exklusiv än all inclusive i Egypten eller en campingsemester i Frankrike.

Portugal var en diktatur fram till 1974, men genom den oblodiga nejlikerevolutionen blev landet demokratiskt, och sedan 1986 även medlem i EU. Portugal är dock fortfarande ett av EU:s fattigaste länder, vilket gör att det är mycket billigt att resa och leva här, både när det gäller priser på inkvartering och på dagliga förnödenheter. En lyxsemester i Portugal är därför relativt sett billig i förhållande till många andra länder. De riktigt stora turistmagneterna på fastlandet är Algarvekusten i söder och den eleganta huvudstaden Lissabon, medan de två ögrupperna Azorerna och Madeira är populära destinationer året runt.  

Landets nuvarande lite föga imponerande tillstånd står i skarp kontrast till tiden som koloniherre och härskare över världshaven. Från 1400-talet och fram till 1800-talet var Portugal periodvis ett av de rikaste länderna i världen, mycket baserat på den lukrativa triangelhandeln med slavar och råvaror som socker, guld och kryddor. Det är denna rika perioden som har lagt grunden till det vackra Lissabon som vi känner idag, och en av anledningarna till att man här kan se byggnader av en storlek och prakt som inte direkt passar ihop med nutidens Portugal.

Noga utvalda lyxhotell i Portugal

I Portugal hittar du lyxhotell på den lite exklusivare skalan i hela landet. Detta medför att det är helt upp till dig om du helst vill åka på en bad- och avkopplingssemester i det soliga Algarve, vandra i bergen i det centrala Portugal eller utforska den vackra, vita staden Lissabon, varifrån expeditionerna som kartlade världen seglade ut. Dessutom är priserna på din lyxsemester i Portugal mer än rimliga, i jämförelse med andra sydeuropeiska länder. Till exempel kan en veckas vistelse på ett av våra små favoritgömställen på Algarve, Costa d’Oiro Ambiance Village inklusive flyg och lyxhotell i åtta dagar fås till ett mycket rimligt pris. Och liksom på våra andra mer exklusiva samarbetshotell i Portugal garanterar vi massor av lokal charm, vänlig personal och den där lilla extra touchen som gör att du stannar kvar lite längre vid frukostbuffén och på altanen till ditt rum, än vad du skulle ha gjort på ett "vanligt hotell".

Populära lyx-destinationer

Algarve
Fantastisk kuststräcka med vackra stränder, dramatiska klippor och fantastiska väderförhållanden. Flyg till flygplatsen i Faro, hyr en bil och kör ut på äventyr. Skifta gärna mellan olika lyxhotell i Algarve under din semester, så att du får ut mesta möjliga av din resa.
>> Läs mer om lyxresor till Algarve här

Madeira
Detta är Cristiano Ronaldos riktiga hemmaplan, Superstjärnan är född och uppvuxen på ögruppen, som ligger långt ute i Atlanten och består av öarna Madeira, Porto Santo och Ilhas Desertas. Det stabila klimatet, vilket skapas av det omkringliggande havet, skapar bra växtförhållanden för druvor till det läckra vinet. Här är det behagligt väder året runt.

>> Läs mer om resor till Madeira här

Lissabon
Den vita staden med de gula spårvagnarna som troget transporterar turister och lokalbefolkningen upp och ner för de branta backarna. Här kan man ana storheten från en svunnen tid men även märka av den internationell arbetskraft som bosatt sig här på grund av de låga levnadskostnaderna och bra förhållandena.

>> Läs mer om lyxsemester till Lissabon här

Porto
Portugals näst största stad är en perfekt utgångspunkt för upplevelser i landets norra delar. Bo på ett av de eleganta lyxhotellen i staden, och upplev bland annat Douro-dalen och det frodiga landskapet innanför de branta bergen.

>> Läs mer om resor till Porto här

När du åker på en lyxresa till Portugal med Escapeaway kan du boka flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, och då du flyger med reguljärflyg, blir lyxsemestern dessutom mycket flexibel när det gäller reslängd och resdatum. Boka en komplett paketresa hos Escapeaway och bli täckt av Resegarantin. Optimal flexibilitet, bästa pris och full säkerhet på samma gång.

 

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Portugal

Populära hotell i Portugal

Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fantastiskt
1378 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fantastiskt
745 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,2
Fantastiskt
1362 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)