Semesterboenden på Lissabonkusten

Kustområdet som omger Lissabon och mynningen av Tejofloden erbjuder många vackra stränder, charmiga små städer och byar och kort avstånd till den imponerande storstaden Lissabon. Här kan ni bo i utvalda semesterhus eller lägenheter som fått fina recensioner. Boka en semesterbostad på Lissabonkusten med Escapeaway idag!

Detäør ofta ett mindre hus eller en stuga man bor i när man hyr en semesterbostad på Lissabonkusten. Här kan ni bo kortare eller längre perioder åt gången eftersom semesterboenden i detta område oftast hyrs ut hela året. Om ni vill uppleva mer än den närmaste omgivningen kan ni för det mesta hyra semesterboendet i en månad eller längre. De flesta semesterboenden har också ett komplett kök med spis och ugn så att ni själv kan laga mat av portugisiska råvaror. 

Nära lokalbefolkningen

Semesterboenden finns överallt längs Lissabonkusten - både i de lite större städerna men också i de lite mindre byarna. När du bor i en semesterbostad vid Lissabonkusten kan du lätt komma nära lokalbefolkningen och uppleva portugisernas vänliga gästfrihet. När du bor mitt i samhället är det också mycket lättare att uppleva portugisernas kultur på nära håll. Bor du i en semesterbostad får du ofta en mer autentisk semesterkänsla än om du bor på ett hotell. 

Semester med golf

I denna del av Portugal finns riktigt många bra och exklusiva golfbanor. Golfspelare från hela världen kommer hit för att spela golf i den vackra naturen nära Lissabonkusten. Det som gör området till ett populärt golfområde är läget men också landskapet och naturen. Bara bland bergsstaden Sintras berg finns 7 banor relativt nära varandra. Vill du spela mycket golf på din semester kan du hyra en semesterbostad vid Lissabonkusten med nära tillgång till golfbanor. Vill du prova olika banor kan du köpa ett golfpass som ger tillgång till fler banor under din semester. 

En avkopplande semester

Du är garanterad en mycket avkopplande semester om du hyr en semesterbostad längs Lissabonkusten. Många människor upplever denna semesterform som mycket avkopplande. Du behöver inte känna samma stress för att uppleva landet som man gör när man bor på ett hotell där det arrangeras utflykter varje dag. Du behöver heller gå ner till de turistfyllda stränderna - en del semesterboenden har antingen altan eller en mindre trädgård där du kan njuta av solen. 

Avsluta semester med ett par dagar i Lissabon

Många väljer att avsluta semestern på Lissabonkusten med att par dagar i Lissabon. I Lissabon hittar du semesterboenden men det "normala" och mest förekommande boendeformen är hotell. 

>> Se vårt urval av resor till Lissabon
>> Läs även om storstadssemester i Lissabon här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Lissabonkusten

Populära hotell på Lissabonkusten

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,5
Fantastiskt
1444 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,1
Fantastiskt
724 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,6
Fantastiskt
1048 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)