Hotell på Lissabonkusten

Lissabonkusten har mängder av bra hotell; men på Escapeaway är vi inte bara intresserade av bra hotell; vi är intresserade av bra hotell som erbjuder lugn och ro och möjlighet för dig att hålla din semester i ditt eget tempo lång bort ifrån massturismens virvlande strömmar. Därför har vi personligen handplockat några hotell på Lissabonkusten som alla lever upp till våra helt speciella krav för att vara ett hideaway.

Ett hideaway-hotell är ett hotell som antingen besitter en viss charm, autencitet eller ligger i unik omgivning. Det kan också vara ett hotell som har en spännande historia, ett helt speciellt läge eller stark anknytning till platsen och som därmed kan ge dig en unik upplevelse av de lokala-, gastronomiska- och kulturella traditionerna.   

Eftersom hotellets personlighet och atmosfär är mycket viktigt för oss är vi alltid på jakt efter familjeägda hotell - dessa har ofta en mycket avslappnad och personlig stämning. Vi ställer också några helt konkreta krav på hotellen, bland annat att där ska finns bra gemenskapsutrymmen, pool och ett i förhållandevis få antal rum (normalt max 50 st). Men det allra viktigaste kriteriet för oss är att hotellet är ett hotell som vi som besökare gärna återkommer till. För allt bra vill man uppleva igen. 

Alla våra hotell på Lissabonkusten kan bokas online till konkurrenskraftiga priser. Här kan du se en lista över alla våra hideaways på Lissabonkusten och läsa en personlig beskrivning av varje hotell. 

Unika hideaways på Lissabonkusten

Kort information om Lissabonkusten

Lissabonkusten bjuder ett par av Portugals mest charmiga kuststäder inte mer än en halvtimmes bilfärd från den dynamiska och färgsprakande huvudstaden Lissabon. Du har därmed den perfekta möjligheten att kombinera vistelsen på ditt hideaway med en spännande storstads- och avkopplande badsemester på en och samma gång. 

Två av de mest kända semesterstäderna på Lissabonkusten är Cascais och Estoril. Cascais är beryktat för att varit sommarresidens för den portugisiske kungafamiljen under det nittonde- och tjugonde århundradet; bland annat lät kung Carlos I uppföra det första oceanografiska laboratorium i Portugal 1896. Han ledde personligen åtta vetenskapliga expeditioner till kusten innan han avrättades i Lissabon 1908. Idag bär staden trots sin stora popularitet och turistströmmar fortfarande spår av sin historia som en klassisk portugisisk fiskestad där fiskare drar till sjöss i sina färgsprakande båtar för att efter utfört arbete slänga upp fångsten på stranden. 

Precis som Cascais har Estoril varit en populär tillflyktsort och sommarresidens för inte bara den portugisiske utan också för den europeiska aristokratin. De lockades av stadens kosmopolitiska atmosfär, många soltimmar och fina strand. På den tiden var casinot - Europas största - en av stadens stora dragplåster och som fortfarande har många besökare. Men också stadens många restauranger och caféer som erbjuder utsökta fiskrätter medverkar till dess populäritet bland både portugisiska och utländska gäster. 

Slutligen bjuder kusten, bara 20 minuters promenad från Cascais (västerut längs havet) på det unika naturfenomenet Boco do Inferno (helvetets mun). Här kan du låta dig bli genomblåst av den friska Atlantvinden medans vågorna med full kraft slår mot klipporna. 

Andra resmål och hotell i Portugal

Har du redan beslutat dig för att resa till Portugal men ännu inte bestämt vilket resmål i Portugal du ska resa till kan du här läsa mer om andra resmål i Portugal. Här hittar du ett spännande urval av våra hideaways-hotell. Vi har bland annat handplockat hotell på Madeira, i Alentejo, Mittportugal, Nordportugal och i huvudstaden Lissabon. Kom ihåg att du alltid är mer än välkommen att erhålla ett skräddarsytt erbjudande på en semester med vistelse på hotell. Klicka på länk nedan och du erhåller ett icke bindande semestererbjudande. 

Få ett icke bindande erbjudande

>> Läs mer om hotell

Karta över Lissabonkusten

Populära hotell på Lissabonkusten

Portugal, Lissabon-regionen, Estoril
9,1
Fantastiskt
706 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Estoril
9,6
Fantastiskt
666 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
8,7
Mycket bra
3974 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)