Weekendresor till Lissabon

Går du och drömmer om att resa bort på en långweekend? Lissabon har allt som du har behov av, när det kommer till weekendresor. Här kan du få kulinariska upplevelser på en av alla erkända restauranger i stan, eller så kan du åka med på en oförglömlig tur i spårvagn genom den äldre delen av staden, där du också kan passa på att lära dig mer om dess historia. Du kan också välja att endast strosa runt på de många smala och branta gatorna, där du kommer att uppleva en mysig atmosfär och vänliga lokalinvånare. Utanför staden väntar dessutom en fantastisk natur på dig, där du garanters många fina minnen som du kan packa med dig hem i resväskan.

Det råder inga tvivel om, att det finns massor av möjligheter i Lissabon, och det tar inte mer än några timmar att flyga till den portugisiska huvudstaden, vilket gör Lissabon till en perfekt destination för en långweekend. Åk exempelvis på torsdag eftermiddag och kom hem på söndag kväll, och garanteras på så vis tre dagar fulla med oförglömliga upplevelser tillsammans med din bättre hälft, din bästa vän eller hela familjen-

Åk på en långweekend till Lissabon, och upplev den unika stämningen

En tur till Lissabon innebär för riktigt många ett besök på ett av alla de konditorier som bjude rpå läckra kakor - ett av stadens kännetecken. Därutöver är stadens alla fiskerestauranger absolut värda sina besök, och här blir du serverad skaldjur och fisk i långa led. På samma tema, får du inte missa att smaka på de portugisiska vinerna, och kanske är det så att du får inspiration till vad du ska bjuda gästerna på när du kommer hem igen. Efter solnedgången kan du följa med de lokala till en av många fado-restauranger, fär du bland annat kan uppleva vis-musiker uppträda med sina sånger.

Åker du på semester med en fotbollsentusiast (eller är det kanske du själv?), har du dessutom möjlighet att planera en tur för att se en match när ett av stadens stora lag, Sporting Lissabon eller Benfica, ska spela. Slutligen hittar du också flera museum i staden, där du bland annat kan se en konstsamling från gamla Egypten, om du vill tillföra lite mer kultur på din weekendresa.

Boka en weekendresa till Lissbon och få minnen för livet

När du reser till Portugal, och charmiga Lissabon, hittar du något för var och ens smak, och det gäller oavsett om du söker kulturella upplevelser, vacker arkitektur eller härliga naturupplevelser. Därutöver är du alltid garanterad värme och sol på i stort sätt alla årets dagar, då Lissabon ligger mellan Golfströmmens värme och det ljumna Medelhavet. Med vår sökmotor hjälper vi dig att boka en oförglömlig weekendresa till Lissabon. Vi erbjuder bland annat billiga priser på hotell och flygresor, med avgång från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den korta flygturen bidrar till att Lissabon är ett av våra favoritresmål när det kommer till en weekendresa, och stan är dessutom full av upplevelser!

>> Läs också om en lyxsemester i Lissabon här
>> Boka en paketresa till Lissabon här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Lissabon

Populära hotell i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,0
Fantastiskt
1444 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,6
Fantastiskt
3034 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,8
Fantastiskt
3313 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi