Resor till Sesimbra

Placerad vid en turkosfärgad bukt, 40 kilometer söder om Lissabon, ligger Sesimbra som en attraktiv fiskeort och en populär semesterort. Skyddad mot nordanvinden av bergen Serra da Arrábida, blev Sesimbra först besatt av romare, och senare av morerna. Sesimbra är rent geografiskt belägen i regionen Lissabon, nära Setubal.

Upplev Sesimbra på en resa med Hideawys. Vi är specialister på resor till Portugl där du bor på noga utvalda hotell på din semeser.

Sesimbras fiskrestauranger

Folk från Lissabon flockas i Sesimbra på helgerna för att äta på en av alla de fiskrestauranger som ligger vid hamnfronten, eler för att promenera avslappnade turer längs promenaden. Är du på en weekendresa i storstaden, och har tid till det, rekommenderar vi verkligen en dagsutflykt till Sesimbra - bara fisken du kan äta på staden restauranger är hela resan värd. Du kan naturligtvis också välja att bo i staden några dagar eller under hela din semester.

Sevärdheter

Med utsikt över havet och de färgglada fiskebåtarna i bukten, står minityrfortet Sao Teodósio, som byggdes på 1600-talet, högt för att försvara mot pirater.

Inne i Sesimbra, innehar Misericórdia-kyrkan från 1400-talet en målning av Nossa Senhora da Misericórdia, som kan tillskrivas Gregório Lopes (1490-1550). Och 250 meter över staden står det restaurerade fem-torniga medeltida slottet, ursprungligen en morisk fästning som erövrades av Afonso Henriques år 1165. Innanför slottets murar hittas Santa Maria-kyrkan, som kan daters tillbaka till 1100-talet.

Upplevelse i närheten av Sesimbra

Cirka 12 kilometer väster om Sesimbra ligger det platta förberget Cabo Espichel, en helt förtrollande plats med storslgen utsikt mot norr till Lissabon och Tejoflodens mynning. Flankerad på båda sidor av pilgrimshus, står den väderbitna kyrkan Nossa Senhora do Cabo, byggd 1701, med barock konst och ett tak med kalkmålningar. En kort biltur från Sesimbra mot öst, ligger den vackra lilla bukten Portinho da Arrábida, ett av de mest pittoreska strandområdena i Portugal.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Sesimbra