Resor till Oeiras

Oeiras, som ligger vid mynningen av Targusfloden, är en av Portugals mer välmående och befolkningstäta städer. Oeiras har existerat som stad sedan 1759, då området gavs till Sebastião José de Carvalho e Melo av kungen som en belöning för hans insats i att återuppbygga Lissabon efter det stora jordskalvet 1755. Välkommen till Portugal med Hideaways, vi är specialister på resor till området runt Oeiras, där du bor på noga utvalda och handplockade hotell på din semester.

Förort till Lissabon

Oeiras tillhör en av Lissabons mer välmående förorter, och har sedan 90-talet lockat många av de stora multinationella bolagen, vilket har gjort att kommunen blivit en av de rikaste i Europa. Oeiras har en rad goda sportfaciliteter, en lång promenad längs floden och en liten exklusiv marina.

Sevärdheter i Oeiras

Oeiras erbjuder sina besökare en rad attraktioner och intressanta platser. Du kan t.ex. besöka en gammal krutfabrik från 1500-talet, som är omgjord till ett kulturcenter. Eller så kan du slappna av i Diktarparken, ett stort grönt område med statyer av portugisiska diktare och författare.

Stränder

Just på grund av dess geografiska läge, kan Oeiras erbjuda fritidsaktiviteter som den fantastiska naturen bidrar till att skapa. Det är inte endast stränderna och alla historiska platser som ligger utspridda i området, som bidrar till att fler börjar hitta hit. Det har också skett en förbättring på det gastronomiska planet.

I förbindelsen mellan Oeiras och floden, har förslag på åtskilliga infrasrukturer slagit igenom och Porto de Abrigo (en hamn för små skett), the Oceanic Swimming Pool och the Maritime Esplanade har nu byggts. Den sistnämnda har öppnats för offentligheten mellan Torre Beach och Santo Amaro Beach och ska förlängas de kommande åren.

Det arbete som gjorts på stränderna, har förminskad stränderna, men också förbättrat kvaliteten och man har installerat duschar, esplanader, restauranger och andra faciliteter som besökarna bemött med begeistring.

Oeiras är en aktiv kommun, och kommer att fortsätta med att utveckla arbetet på flodsidan och förbättra livkvaliteten med att skaffa oförglömliga upplevelser för alla som besöker platsen.

Torre-stranden

Ligger på östra sidan av São Julião da Barra Fortet, monumentet som markerar gränsen mellan kommunerna Cascais och Oeiras. Torrestranden har en mycket vänlig och familjär atmosfär.

Med funktionella och säkra trappor och ramper, är stranden skyddad mot vinden på grund av sitt geografiska läge, och den har härliga promenader och restauranger.

Stranden har en parkeringsplats, där du betalar för att parkera, med plats till flera hundra bilar. Mot öst, slutar stranden vid Oeiras hamn, framför Oceanic Swimming Pool som är mycket populär på sommaren.

Santo Amaro

Ligger bra och lugnt mellan den västra muren runt Oeiras småbåtshamn och São Julião da Barra Fortet. Santa Amaro de Oeiras beach, är en av de försa med konstgjord belysning, och har nyligen genomgått en betydande renovering för att förbättra faciliteterna. Man har ökat sandmängden och konstruerat en maritim promenad, nya ramper och trappor samt sanitära installationer och duschar. Idag kan man garantera gästerna en strand med ren sand och fin vattenkvalitet.

Går du längs strandpromenaden mellan Torre och Santo Amaro de Oeiras, medan du njuter av stämningen här, kan du uppleve en bit historia när du passerar gamla Catalazete Fort. På en promenad på mindre än 2 kilometer, passerar du också småbåtshamnen, the Oceanic Swimming pool och några restaurnger och barer vid havet.

Parkeringsplatsen bredvis tranden har gott om betalningsautomater, medan på den norra sidan av strandvägen finns gott om fria parkeringsplatser.

Parco de Arcos

Börjar vid São Julião da Barra Fortet och slutar vid "Instituto de Socorros a Náufragos" 400 meter längre fram. Denna strand har två åtskilda sandområden: ett för badning med konstgjord belysning, medan den andra kallas "Praia dos Pescadores" (fiskarnas strand), eller "Praia do Geiser" (fontänstranden). Parco de Arcos har en lång fisketradition.

Surfers Paradise i Oeiras

Surfing har tagit plats vid Santo Amaro sedan sportgrenen kom till Portugal med australienska turister på 1970-talet. Enligt entusiasterna är havet vid Santo Amaro perfekt på de dagar då vågorna kan vara för våldsamma på andra platser. På ett eller annat vis, är Santo Amaro en unik längd på den portugisiska kusten och det innebär att västanvinden för vågorna att stanna offshore (utanför kusten).

Enligt samma experter, bryts vågorna över en "säng" med solida klippor med en strategisk skråning som får dem att bryta perfekt från en plats till en annan.

I slutet av 2001 lyckades en organisation surfare förhindra att det byggdes en vattenbrytare på cirka 120 meter. Projektet ändrades och brytaren blev kortare, och på detta vis lyckades man bevara de riktiga vågorna 

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Oeiras

Vad tycker gästerna om i Oeiras?

9,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner