Vädret i Lissabon

Lissabon är en av de få huvudstäder i Europa som man kan resa till året runt och där man ändå kan vara någorlunda säker på att vädret är bra. Har du inte bokat din resa till Portugal ännu kan du läsa mer om staden i vår guide om resor till Lissabon.

På sommaren är det varmt och på vintern är det milt - de största temperatursvängningarna förhindras av golfströmmen, som flyter tätt förbi kusten. Lissabon har över 3 300 soltimmar per år.

Sommar 

Lissabons somrar är soliga och varma - utan att för den skull bli outhärdligt varma. Temperaturerna ligger normalt på 20 skalan, men på dagar utan havsbris kan temperaturen stiga till både 30 och 35 grader.

Det regnar i stort sett inte alls under sommaren i Lissabon - i juli och augusti faller det bara 5 milimeter nederbörd per månad och det är massor av solsken. Juni och september får marginellt mera nederbörd och lite mindre solsken, men det är fortfarande bra sommarväder med ett varmt och behagligt väder.

Hösten

Hösten i Lissabon bjuder på behagliga temperaturer. Oktober månad har fortfarande temperaturer på den låga 20 skalan, medan den i november börjar falla till mellan 12 - 18 grader. Ut på hösten ökar även mängden nederbörd och soltimmarna blir färre.

Vinter 

Lissabons vintrar är milda på grund av det omgivande havet och golfströmmen. Till och med i januari, som är årets kallaste månad, faller sällan temperaturen under 7-8 grader. Vintermånaderna är ganska fuktiga och grå.

Våren

Våren i Lissabon bjuder på ett behagligt väder med temperaturer från 12 grader upp mot 20 grader. Vädret blir soligare och soligare efterhand som våren fortskrider och nederbörden minskar snabbt. Redan i maj månad är vädret ganska sommaraktigt.

Du få mer information i artikeln om vädret i Portugal och hos Portugals Metrologiska Institut.