Semesterbostäder i Lissabon

En semester i Lissabon glömmer man aldrig - och man får lust att komma tillbaka om och om igen till denna vackra, charmerande och alltid inbjudande storstad i utkanten av Europa. Hos Escapeaway har vi också blivit förälskade i denna inspirerande huvudstad och hos oss hittar du alltid en lång rad semesterboenden i Lissabon som kan bokas online i dag till nätets bästa priser.

Här kan man se de gamla spårvagnarna som rör sig upp och ner längs de stenbelagda gatorna på stadens sju kullar och upp till det historiska Belem och slottet, njut av den fantastiskt vackra fadon och den härligt festliga atmosfären. Lissabon är en stad som överraskar de flesta och det är lätt att förstå varför. Har du ännu inte upplevt Portugals huvudstad kan jag enbart rekommendera dig att göra Lissabon till mål för din nästa storstadssemester!
 

Maten

Oavsett hur länge du tänker vara borta på din storstadssemester i Lissabon så kommer vi inte ifrån det faktum att maten är en väsentlig del av upplevelsen. På den här punkten lever Lissabon upp till förväntningarna fullt ut och i de många stadsdelarna kan du förvänta dig välsmakande upplevelser på tallriken. För här finns allt från ”cervejaria” (ofta med ett lokalt kök) till Michelin-rekommenderade restauranger. Eller varför inte prova en av de många fado-restauranger, där middagen ackompanjeras av den berömda sången och musiken? Jag har åtskilliga favoriter vad angår restaurangval och dem kan du läsa mer om under varje hotell. Som grädde på moset är prisnivån på restauranger i Lissabon något under det vi är vana vid hemifrån – du kan faktiskt avnjuta en 3-rätters meny inkl. vatten och vin för omkring 20 euro.

 

Vädret

Om det är något vi svenskar tycker extra mycket om på storstadssemestern så är det lagom ljummet och stabilt väder. Lissabon ligger knappa 3000 km från Norden och så snart du kliver av planet märker du snabbt temperaturskillnaden. Därför kan du resa till Lissabon året runt och redan från mars-april och fram till och med oktober är staden härligt uppvärmd. Under de varmaste sommarmånaderna kan det bli mer än 30 grader medan termometern under de kalla vintermånaderna ofta inte går under 12 grader. I juli och augusti åker lokalbefolkningen gärna till stränderna vid Estoril och Cascais eller dåsar under en skuggivande trädkrona i en av parkerna, t.ex. Eduardo II i den främre delen av Marques de Pombal.

Shopping

Liksom alla andra storstäder har Lissabon också ett brett utbud av design- och märkesvarubutiker. Avenida da Liberdade har en samling av många av de mest kända varumärkena som Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana med flera medan det i stadsdelarna Chiado och Bairro Alto finns vintage- och mer bohemiska butiker. Här finns även ett större utbud av specialbutiker med allt från det karakteristiska kaklet (perfekta som kastrullunderlägg för övrigt) till små vinhandlare. Om du helst vill ha allt samlat under ett och samma tak kan det kanske vara en bra idé att ta tåget till EXPO-stadsdelen ca. 9 km från Lissabon centrum.  Här ligger Vasco da Gama-shoppingcenter i de futuristiska och gigantiska byggnaderna på kort avstånd från floden Tejo, där du kan sitta och njuta av en drink eller en kopp kaffe efter en framgångsrik dag i shoppingens tecken.

Sevärdheter

Sist, men inte minst, så har Lissabon en bred palett av olika attraktioner med allt från muséer, oceanarier, monument och byggnader som du bör stifta bekantskap med under storstadssemestern – det kan låta lite klyschigt men det stämmer att det snarare handlar om att välja från än till.
 

Här får du ett par snabba förslag på platser, som kommer att krydda din vistelse i Lissabon:

 • Smaka på Portugals ”nationaldryck” på portvinsinstitutet (reservation rekommenderas)
 • Oceanariet vid EXPO är ett av Europas största av sitt slag
 • Henrik Sjöfarares monument (Belém)
 • Det gotiska Jeronimo-klostret är ett storslaget byggnadsverk (Belém)
 • Torre de Belém är det gamla försvarstornet, som skulle skydda staden och invånarna
 • Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret med sina panoramautsikter
 • Gulbenkian-muséet som sägs vara ett av världens bästa muséer med mer än 6000 mästerverk


Andra förslag på utflykter utanför Lissabon:

 • Sintra, det gamla sommarresidenset på berget för de kungliga och adeln
 • Estoril och Cascais – här är stämningen intim, men internationell med massor av sandstränder
 • Sesimbra, den lilla och mycket charmerande fiskebyn med härliga restauranger
 • Fátima – är en av de mest religiösa städerna i Portugal och besöks årligen av tusentals pilgrimer


Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till en av våra semesterbostäder i Lissabon!

>> Läs mer om semester i Lissabon här

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Lissabon

Populära hotell i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,0
Fantastiskt
1444 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,8
Fantastiskt
3313 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
8,8
Mycket bra
2976 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Så väljer vi ut semesterbostäderna i Lissabon åt dig

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa semesterbostäderna i Lissabon för dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till att kvaliteten är på topp - och sen är det ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi har därför ställt höga krav på kvaliteten på boendet och vi presenterar enbart de semesterboenden som har fått fina recensioner. På så sätt har vi löpande "kontroll" på varje enskilt hotell och semesterlägenhet så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och dina medresenärer.

Var och hur många?

Lissabon ligger vid Tejo-floden i den sydvästra delen av den iberiska halvön. Staden är den mest västligt belägna huvudstaden på det kontinentala Europa och den enda som ligger vid Atlantkusten. Med sina omkring 547 631 invånare inom själva stadsgränsen och omkring 3 035 000 invånare om man inkluderar det omgivande urbana området svarar Lissabon med förorter för hela 27% av Portugals befolkning.

Vad kan du uppleva i Lissabon?

Lissabon har massor av upplevelser att erbjuda; gå till exempel på upptäckt i Portugals storhetstid som sjöfararnation i stadsdelen Belém där du bland annat kan uppleva Henrik Sjöfararens monument, det gotiska Jeronimos-klostret och det gamla försvarstornet Torre de Belém; besök även Oceanariet i Parque das Nações som är ett av Europas största oceanarier; njut av utsikten från Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret eller tillbringa en eftermiddag på Gulbenkian-museet med dess mer än 6 000 mästerverk. När du bokar en semesterbostad i centrum av Lissabon har du lätt tillgång till allt som staden har att erbjuda.

Vilken tid på året är bäst att resa till Lissabon?

Lissabon har ett milt klimat som gör staden till ett perfekt resmål hela året runt. Somrarna blir sällan stekheta och vintrarna inte heller iskalla. De riktigt stora växlingarna i temperaturen förhindras av golfströmmen som passerar förbi i Atlanten nära staden. Lissabon har dessutom över 3 300 soltimmar om året vilket även gör många vinterdagar ljusa och soliga. Är du känslig om det blir för varmt kan vi rekommendera maj och början av juni eller september och början av oktober.

Hur lång är flygtiden till Lissabon?

Flygtiden från till exempel Stockholms flygplats Arlanda (ARN) till Lissabons flygplats Humberto Delgado (LIS) är omkring 4 timmar om du flyger direkt (det vill säga utan mellanlandning). Tänk på att flygtiden kan variera beroende på vilka vindförhållanden som råder för dagen, vilken rutt flygbolaget väljer och övrig flygtrafik på rutten med mera.

>> Läs även om hotell i Lissabon här