Lyxsemester Lissabon

Följ med Escapeaway på en lyxsemester till Lissabon och upplev skönheten av en av Europas historiska storstäder. Här finns lyxhotell till priser som man annars bara drömmer om, och ett underbart klimat som är inbjudande året runt.

Våra gäster tvekar inte, och vi själva instämmer med ett amen: Lissabon är helt klart en unik plats på jorden, och även om prisnivån i Portugal är den lägsta i västra Europa, så är det här en fantastiskt rik stad - inte bara för att den samlar gräddan av Portugals jetset, utan även för att den har allt det som en modern storstad ska ha: vackra gator, god mat, hemliga gränder och bra väder. Rikedomen har skapats genom århundraden som dominerande sjömakt med tillgång till all världens rikedomar. Så även om Portugal idag bara är skuggan av sitt forna jag, så kan man tydligt se den globala historian vilken Lissabon en gång var centrum för.

När du reser på en lyxsemester till Lissabon, får du därför en stad, som är full av naturlig skönhet, och som ger plats till en stilla (men lite ansträngande) promenad på de branta gatorna, vackra utsikter runt varje hörn och kort avstånd till kust och berg. Använd de ikoniska gula spårvagnarna till att ta dig runt och se geografin från otaliga, vackra vinklar och vrår.

Lissabon har, på grund av sin skönhet, historiskt sett varit en perfekt plats att åka på en lyxresa till. Det som är bra är, att du också kan uppleva lyxen utan att använda upp alla dina besparingar. Hos Escapeaway har vi valt ut en rad unika lyxhotell i Lissabon, som utmärker sig med sitt läge, sin höga servicenivå och sin vackra inramning - samtidigt som priset är överkomligt. Bo t.ex. i vackra Bairro Alto - det höga kvarteret - eller i centrala Baixa nära Tajofloden, och endast några få meter från Lissabons största attraktioner.

En tur i en av Lissabons ikoniska spårvagnar är ett absolut måste, även om en lyxsemester kanske mer rimmar med limousiner än med offentlig transport. Men i Lissabon är trafiken tät, och om du är turist är ett smart sätt att ta sig runt med de skramlande, gula spårvagnarna, som har transporterat Lissabons invånare sedan 1873. Flera lyxhotell ligger inom promenadavstånd från spårvagnslinjerna. 

>> Se fler resor till Lissabon
>> Läs även om lyxresor till Porto

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Lissabon

Populära hotell i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,3
Fantastiskt
1168 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon, Belém
9,2
Fantastiskt
2013 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste stad: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,3
Fantastiskt
1866 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)