Hyrbil i Lissabon

Reser du till Lissabon på semester är det upplagt för hyrbil. Här kan du ta del av tips och information om prisvärda hyrbilar i Portugal.

Behöver du en liten paus från storstadslivet i den portugisiska huvudstaden ger hyrbilen dig möjlighet att utforska många spännande sevärdheter och charmerande byar i närheten av Lissabon. En hyrbil är naturligtvis också perfekt för att enkelt dra vidare från Lissabon ut på nya äventyr i andra delar av Portugal. Du kan hitta den billigaste hyrbilen till din resa med Escapeaway i sökmotorns andra steg, där har vi gjort det lätt för dig at välja just den bil som uppfyller dina behov. Alla hyrbilspriser du ser i sökmotorn inkluderar fri körsträcka och lagstadgade försäkringar om inget annat anges i hyresvillkoren. Här hittar du goda råd och tips på en semester med hyrbil i Lissabon.

Hyrbilsföretag

Antingen du föredrar att boka din hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen eller på ett uthyrningskontor i Lissabon kan du i sökmotorn på Escapeaway fritt välja mellan hyrbilar från en lång rad internationella och lokala hyrbilsföretag. Vår önskan är att erbjuda dig den billigaste hyrbilen i Lissabon. Därför har vi på Escapeaway Resor valt att samarbeta med AutoEurope. AutoEurope är känd för bra service och låga priser. Vi har i samarbetat med AutoEurope - som har stor kännedom om hyrbilsmarknaden i Lissabon - sorterat bort uthyrningsföretag som är kända för låga priser med som vi av erfarenhet vet inte levererar tillräckligt bra service.

Priser

Priserna för hyrbil i Lissabon som du ser i sökmotorn på Escapeaway Resor inkluderar alla lagstadgade försäkringar och fri körsträcka om inget annat anges i hyresvillkoren. Det ger dig frihet att åka på upptäcktsfärd i och utanför Lissabon utan att behöva tänka på kilometerantalet. Vid bokning av hyrbilen har du naturligtvis möjlighet att välja bilar i olika prisklasser och eventuellt lägga till extra försäkringar och utrustning.  

Här hittar du priser online på hyrbilar

Olika typer av hyrbil

Tack vara vårt samarbete med AutoEurope kan vi erbjuda dig ett brett urval av hyrbilar i Lissabon. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i översikten uppdelade i olika kategorier. I Lissabon ingår i urvalet hos AutoEurope vanligtvis bilmärken som Peugeot, Volkswagen, Toyota och Opel. I Lissabon och i övriga Portugal erbjuder AutoEurope ett brett urval av bilmodeller - från helt små bilar med plats för bara två personer upp till rymliga minibussar med plats för upp till 9 personer. Vill du hitta den billigaste hyrbilen till din semester i Lissabon hittar du den i kategorin mini och economy. Här finns prisvärda hyrbilar som Volkswagen Up och Renault Twingo. Är du på väg med hela familjen eller en större grupp vänner är det kanske mer upplagt att hyra en av de större bilarna. När du bokar din resa hos Escapeaway kan du till exempel välja en minibuss med plats för upp till sju personer som exempelvis en Opel Zafira. Semester med hyrbil i Lissabon ger naturligtvis också chans att komplettera unika hideaways med körupplevelser utöver de vanliga. Det ljumma och solrika klimatet i Lissabon är som gjort för att hyra en cabriolet till exempel en Peugeot 207 Cabriolet.

Flygplatser

Har du tänkt använda dig av hyrbil i Lissabon är det mest upplagt för att boka din hyrbil med avhämtning på flygplatsen. Då kan du direkt köra till hotellet och ni är sedan redo att bege er ut på upplevelserik semester i den portugisiska huvudstaden. Bokar du hyrbil hemifrån har du dessutom bäst chans att få det billigaste priset på just den hyrbil du önskar i Lissabon.

Lissabon-Portela Flygplats

Den internationella flygplatsen Lissabon-Portela ligger ca 7 kilometer norr om huvudstadens centrum. Lissabon-Portela Flygplats (flygplatskod LIS) är Portugals största flygplats som 2013 utnyttjades av 16 miljoner passagerare. Flygplatsen är bas för TAP Portugal och utnyttjas dessutom av bland andra easyJet, Ryanair och SATA International. Du hittar fler erkända hyrbilsföretag i flygplatsens ankomsterminal som Avis, Europcar och Hertz. De flesta som reser till Lissabon bokar också hyrbil med avhämtning på flygplatsen. AutoEurope har också uthyrningskontor i själva Lissabon - det kan du också välja i sökmotorn.

Upplevelser i Lissabon med hyrbil

När vi rekommenderar dig att överväga att komplettera din semester i Lissabon med en hyrbil är det inte för att du enkelt ska ta dig runt i staden. Här är det i de flesta fall lättast att utnyttja stadens offentliga kommunikationer eller ganska enkelt att ta sig runt till fots. Med hyrbil däremot ges möjlighet att - för dig som har tid att - åka på spännande utflykter i utkanten av Lissabon eller ännu längre bort. Möjligheterna är många och en hyrbil ger dig frihet att göra din egen resplan. 

Utflykt längs Lissabonkusten

Behöver du en paus från storstaden eller önskar du bara uppleva mesta möjliga av Portugal på din semester är en utflykt längs Lissabonkusten med hyrbil ett bra val. Huvudstadens invånare åker själva hit under de varmaste månaderna för att undkomma den värsta värmen. I de moderna kuststäderna Estril och Cascais bara en halvtimmes bilfärd från Lissabon kan du njuta av både strandliv, shoppa, besöka läckra fiskrestauranger och Europas största casino. Kör du vidare längre inåtlandet (norrut) kan du i Sintra uppleva en av Portugals mest berömda sevärdheter - det färgstarka Pena-palatset som med dekorativa trädgårdar, sjöar och torn er som sprunget ur ett äventyr. 

Óbidos - Portugals mest romantiske medeltidsstad

100 km norr om Portugal ligger den lilla medeltidsstaden Óbidos som är speciellt känd för sin stora, välbevarade borg från 12-århundradet. Staden är definitivt värd en dagsutflykt om du tycker om att på upptäcktsfärd på vackra kullerstensbelagda gator och besöka affärer med lokalt hantverk. Er du på semester i Lissabon i november är det dessutom upplagt för att besöka den stora chokladfestivalen i Óbidos. För att insupa den speciella atmosfären när de flesta dagsturister dragit vidare - överväg att övernatta. Detta var bara ett par idéer med hyrbil på upplevelser i Lissabon. Mer inspiration till din bilsemester finns på bloggen hos Escapeaway.

Information om hyrbil hos Escapeaway Resor

Ovanstående information om hyrbil är skrivet som vägledning. Vi förehåller oss fel och ändringar då villkoren ofta ändras hos de olika hyrbilsföretagen. Hos Escapeaway Resor hänvsiar vi alltid till den aktuella informationen som framgår av hyresvillkoren. Har du frågor angående hyra av bil i Lissabon är du välkommen att kontakta oss eller AutoEuropes kundtjänst direkt. 

Läs mer om hyrbil hos Escapeaway resor eller om många andra spännande resmål i Portugal

>> Läs mer om bilhyra