Resor till Ericeira

Beläget 10 km väster om Mafra, utvecklas den vackra fiskebyn Ericeira till en livlig semesterort på sommaren, med flera caféer, restauranger och barer som dyker upp längs den långa sandstranden.

Monarkens avsked

Utöver att vara känd för sina humrar, som ynglar i dammar vid klipporna, utgjorde Ericeira scen för ett viktigt ögonblick i den moderna historien, då den siste monarken - Manuel II - seglade bort i exsil med sin familj år 1910 efter att Portugal blivit utnämnd som republik. Den före detta kungen bosatte sig i Twickenham i sydvästra London, där han bodde tills han dog år 1932.

Sevärdheter

Misericordiakyrkan i Ericeira är intressanta målningar från 1600- och 1700-talen, och förgyllda träarbeten, medan det tillhörande Museu da Ericeira ger en insyn i stadens historia med en stor samling av modellbåtar och en mångfaldighet av fiskeutrustning.

Belägen högt över havet ligger den gamla, oförstörda staden med en labyrint av vitkalkade hus och snäva, kullertensgator.

Upplevelser i närheten av Ericeira

I Ericeiras norra utkant står det lilla moskéliknande kapellet São Sebastião ensamt framför den vidsträckta, sandfyllda kustlinjen mot Atlanten, som sträcker sig hela vägen upp till det stora förberget Peniche.

Nio kilometer in i landet står det imponerande nationella palatset och klostret Mafra, som det tog 50.000 arbetare och 18 år att bygga.

Ericeira är en härlig plats att spendera semestern på, oavsett om du vill kombinera ett par dagar med en storstadsemester i Lissabon, eller om du bor här en vecka eller två.

Välkommen till Portugal med Hideaways, vi är specialister på resor till området runt Ericeira, där du bor på noga utvalda hotell och semesterlägenheter på din resa.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ericeira