Resor till Costa da Caparica

Kör man över 25 april hängbron från Lissabon så sträcker 30 kilometer praktfull sandstrand ut sig söder över från Caparica till Cabo Espichel. Caparica i sig är ett litet fiskeläge med ett antal "Guesthouses" och små hotell och är i själva verket främst ett semesterställe för folk från Lissabon eller turister som är på storstadssemester i Lissabon och gör en dagsutflykt till stranden. Har du bokat hotell i Caparica och har behov av att komma bort från stranden för en dag så är städer som Sesimbra eller Setubal perfekta utflyktsmål. Du kan naturligtvis även besöka Lissabon eller en av de mysiga städerna längs Lissabonkusten.

Sevärdheter

På klippsluttningen mitt emot Costa da Caparicas strand med sina färgglada sardinbåtar står ett gammalt Kapuciner Munkkloster som ursprungligen grundlades år 1558. For badgäster går det under sommarmånaderna en järnväg med öppna tågvagnar på en sträcka av 10 kilometer längs stranden vid Costa da Caparica i sommarmånaderna.

Upplevelser i närheten av Costa da Caparica

Söder om Costa da Caparica och skyddat av tallskogar erbjuder Lagoa da Albufeira sandstränder och en lagunliknande familjär atmosfär med restauranger, en campingplats och en välorganiserad windsurfingskola.

Läs mer om Costa da Caparica på Portugals officiella turistkontors hemsida eller få restips och inspiration på vår reseblogg, där skriver vi om egna erfarenheter och resor till detta område av Portugal.

En välbevarad hemlighet

Befinner du dig i området omkring Lissabon och vill tillbringa en dag på stranden så är det Costa da Caparica som gäller. En gång i tiden var Caparica, som ligger 15 kilometer från Lissabon, ett litet fiskeläge, men nu är det en välkänd badort bland Portugals lokalbefolkning. När man kör dit under sommaren får man räkna med långa köer, men i gengäld är det gratis att köra över bron under augusti månad. Den kilometerlånga stranden hör till de vackraste i landet och är ett populärt utflyktsmål för Lissabonborna. På senare år är det emellertid fler och fler utländska turister som hittat vägen hit till denna vackra strand. Under många år gick det ett litet tåg från staden längs med stranden, dock har tåget på senare år tagits ur drift, men lokala krafter arbetar för att återöppna tågförbindelsen igen. Vill du bo på hotell vid Costa da Caparica i juli och augusti måste du boka i god tid eftersom det bara finns ett fåtal hotell.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Costa da Caparica